Far Out Event| Αυτά είναι τα νέα iPhone 14 Pro!

Far Out Event| Αυτά είναι τα νέα iPhone 14 Pro!
ired.gr

Η Apple ολοκλήρωσε και για φέτος την καθιερωμένη παρουσίαση των νέων προϊόντων της όπου παρουσίασε τα νέα iPhone 14 (6,1”), iPhone 14 Plus (6,7”), iPhone 14 Pro (6,1”)  και iPhone 14 Pro Max (6,7”), το κάθε ένα με τις δικές του μικρές διαφορές. 

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν όπως κάθε άλλη χρονιά οι ναυαρχίδες iPhone 14 Pro και Pro Max τα οποία ξεχωρίζουν αρκετά σε σχέση με το πως έχουμε συνηθίσει τόσο εμφανισιακά όσο και σε θέμα απόδοσης. Η πρώτη αλλαγή την οποία παρατηρούμε βλέποντας για πρώτη φορά τα νέα iPhone είναι ο διαφορετικός σχεδιασμός της εγκοπής στην οθόνη.

Στο εσωτερικό των iPhone 14 Pro βρίσκεται το νέο πανίσχυρο Α16 Bionic chipset, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία έχει ταχύτερο 6 πυρήνων CPU και είναι  40% από το πιο γρήγορο smartphone της αγοράς. Ο Α16 Bionic είναι εξοπλισμένος επίσης με 5 πύρινη GPU ιδανική για να μπορει να ανταπεξέλθει άνετα στα πιο απαιτητικά παιχνίδια και εφαρμογές. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 14| Οι τιμές και η κυκλοφορία στην Ελλάδα

Χρώματα

Τα νέα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι διαθέσιμα σε 4 χρώματα space black, gold, silver και deep purple

Αποθηκευτικός χώρος

Τα iPhone 14 Pro θα είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με χωρητικότητα 128GB, 256GB, 512GB και 1ΤΒ. 

Βελτιωμένη κάμερα

Τα iPhone διατηρούν την ίδια κάμερα των 12MP εδώ και χρόνια η οποία φυσικά έχει εξαιρετική απόδοση. Τα iPhone 14 Pro διαθέτουν αναβαθμισμένη κύρια κάμερα με αισθητήρα 48MP quad pixel ώστε να καταγράφει ακόμη πιο λεπτομερείς εικόνες. O αισθητήρας quad pixel συνδυάζει κάθε τέσσερα pixel σε ένα μεγάλο quad pixel που ισοδυναμεί με 2,44 μm, με αποτέλεσμα την εκπληκτική λήψη σε χαμηλό φωτισμό και τη διατήρηση του μεγέθους της φωτογραφίας στα 12MP.Η κάμερα του iPhone 14 Pro διαθέτει δύο φορές καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τρεις φορές καλύτερη ποιότητα με την χρήση του φακού Ultra Wide από το iPhone 13 Pro. 

Επίσης με την βοήθεια της μηχανικής μάθησης το iPhone 14 Pro έχει την δυνατότητα λήψης επαγγελματικών φωτογραφιών σε μορφή ProRaw στα 48MP όπου καταγράφεται η κάθε λεπτομέρεια και ειναι ιδανική για επαγγελματίες δημιουργούς. 

Selfie Camera

Και η selfie camera των νέων iPhone αναβαθμίστηκε με μία νέα TrueDepth κάμερα με διάφραγμα ƒ/1.9 το οποίο επιτρέπει καλύτερη ποιότητα ληψεων σε χαμηλό φωτισμό και έχει για πρώτη φορά την δυνατότητα αυτόματης εστίασης.

Οθόνη

Τα δύο μοντέλα Pro είναι εξοπλισμένα με οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών Super Retina XDR τεχνολογίας  ProMotion, με ρυθμό ανανέωσης Hz με έως και 2000 nits φωτεινότητας. 

Dynamic Island

Στα χαρακτηριστικά της νέας οθόνης αξίζει να αναφέρουμε και την μικρότερη εγκοπή “Dynamic Island” στο πάνω μέρος η οποία φιλοξενεί το Face ID και χρησιμοποιείται για την προβολή διαφόρων ειδοποιήσεων ή για την χρήση εφαρμογών στο παρασκήνιο. 

Μπορείτε να πατήσετε στο Dynamic Island για να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο. Οταν έχετε πάνω από μία εφαρμογή να τρέχει στο παρασκήνιο το Dynamic Island χωρίζετε αυτοματα σε δύο μέρη

Always-On display 

Και τα δύο μοντέλα Pro διαθέτουν την λειτουργία οθόνης Always-On με ρυθμό 1 Hz, στην οποία καταναλώνετε ελάχιστη ενέργεια ώστε να μην χαλάτε την μπαταρία σας.

Με το Always-On display η οθόνη κλειδώματος γίνεται ακόμα πιο χρήσιμη καθώς μπορείτε να βλέπετε όλα τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν συνεχώς σε χαμηλή και προσαρμοσμένη φωτεινότητα.

Διαβάστε επίσης: Far out Event| Η Apple αποκάλυψε τα νέα Apple Watch Series 8 με αισθητήρα θερμοκρασίας και ανίχνευση σύγκρουσης

Υλικό

Η συσκευή είναι επικαλυμμένη με κεραμική επίστρωση κάνοντας την ακόμη πιο ανθεκτική και σκληρή από οποιοδήποτε άλλο γυαλί έχει τοποθετηθεί σε Smartphone. Διαθέτει επίσης προστασία σε τυχόν ατυχήματα καθώς έχει αντίσταση στο νερό και την σκόνη. Το πλαϊνό περίγραμμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικής ποιότητας.

Δορυφορική Σύνδεση

Με την λειτουργία Emergency SOS via Satellite, γίνεται δυνατή η ανταλλαγή μηνυμάτων με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν καλύπτεται από την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή WiFi. 

Για να χρησιμοποιησετε αυτη την δυνατότητα μια ειδικη λειτουργία SOS ενεργοποιείται στο κινητο σας και σας δειχνει προς ποια κατευθυνση βρισκεται ο δορυφόρος ώστε να στρέψετε την συσκευή σας και να συνδεθείτε ώστε να στείλετε άμεσα ένα μήνυμα και να ζητησετε βοηθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Επίσης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα αυτόματο ερωτηματολόγιο ενεργοποιείται και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να περιγράψετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε απλά πατώντας μερικά κλικ. 

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Νοέμβριο και η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για δύο χρόνια.

Τιμή

Η τιμή του iPhone 14 Pro ξεκινάει από τα 999 δολάρια και του iPhone 14 Pro Max από τα 1.099 δολάρια. 

One more thing

Εκτός από τα νέα iPhone η παρουσίαση ολοκληρώθηκε και με τα αποκαλυπτήρια των νέων AirPods Pro 2 και Apple Watch Series 8, νέο Apple Watch SE και Apple Watch Ultra. 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα εντυπωσιακά iPhone 14 και iPhone 14 Plus που παρουσίασε η Apple