Η νέα γενιά USB 4 V.2 υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα χρησιμοποιώντας τα καλώδια που έχετε ήδη

Η νέα γενιά USB 4 V.2 υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα χρησιμοποιώντας τα καλώδια που έχετε ήδη
ired.gr

Ο οργανισμός USB Promoter Group ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας γενιάς USB 4 Version 2 η οποία θα διπλασιάσει το bandwidth από 40Gbps στα 80Gbps. Αυτή η τεράστια αναβάθμιση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων καθιστά το USB 4 Version 2.0 ως το πρότυπο συνδεσιμότητας με τις υψηλότερες επιδόσεις στην αγορά, καθώς οι ταχύτητες του υπερβαίνουν όλα υπόλοιπα πρότυπα USB Thunderbolt, συμπεριλαμβανομένου του Thunderbolt 4 το οποίο περιορίζεται στα 40 Gbps όπως το USB4. 

Διαβάστε επίσης: To Google Maps θα εμφανίζει τις τιμές των διοδίων σε iOS και Android

Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης οφείλονται σε μία νέα αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων, στην οποία χρησιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα passive καλώδια USB Type-C 40 Gbps και active καλώδια USB Type-C 80 Gbps. Ο Jo Balich, υπεύθυνος τύπου της εταιρείας ανέφερε πως αν αγοράσουμε τώρα ένα καλώδιο USB 4 το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 40 Gbps, στο μέλλον η ταχύτητα του θα έχει την διπλάσια απόδοση. Δεν δημοσιεύτηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πως είναι τεχνικά δυνατών αυτό όμως είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό. 

Η νέα έκδοση καλωδίων διαθέτει επίσης αναβαθμίσεις στην λειτουργία DisplayPort ωστε να ενισχυθεί η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Έχει ενημερωθεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του προτύπου DisplayPort και των προδιαγραφών PCIe. 

 Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε

Οργανισμός δήλωσε επίσης “Η έκδοση USB 4 Version 2.0 δημιουργήθηκε ειδικά για να ωφελήσει τους χρήστες που χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές μέσω της θύρας USB, συμπεριλαμβανομένων των docks, οθονών υψηλής απόδοσης και άλλων.” Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως κατόρθωσαν τον διπλασιασμό της ταχυτητας καθώς και άλλα τεχνικά χαρακτηρηστικά θα δημοσιευθούν σύντομα. 

Διαβάστε επίσης: Η έξυπνη οθόνη τύπου iMac της Samsung είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες