iPhone 14| Όλες οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για τα χαρακτηριστικά τους

iPhone 14| Όλες οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για τα χαρακτηριστικά τους
ired.gr

Απομένουν ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς των iPhone 14, ωστόσο, οι φήμες σχετικά με τις προδιαγραφές τους ξεκίνησαν πριν ακόμα ανακοινωθούν τα iPhone 13. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότερα τα πιο πιθανά χαρακτηριστικά που θα διαθέτουν τα νέα μοντέλα iPhone 14. 

Διαβάστε επίσης: H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook

Μεγέθη

Η Apple στην φετινή σειρά των iPhone σχεδιάζει αφαιρέσει τα μοντέλα mini των 5,3 ιντσών τα οποία όπως αποδείχθηκε τελικά στην σειρά των iPhone 13 δεν ήταν και τόσο δημοφιλή στους καταναλωτές. Τα μοντέλα της νέας σειράς θα περιλαμβάνουν το 6,1 ιντσων iPhone 14,  το 6,1 ιντσων iPhone 14 Pro,  το 6,7  ιντσων iPhone 14 Max και το 6,7 ιντσών iPhone 14 Pro Max.

 

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν οι θήκες και στοιχεία των νέων iPhone 14

Face ID & Νέος σχεδιασμός notch

Τουλάχιστον τα δύο μοντέλα Pro θα διαθέτουν αλλαγές στην μπροστινή όψη της συσκευής. Η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το notch και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του αναλυτή Ming Chi Kuo θα διαθέτουν μία μικρή μαύρη κουκίδα για την μπροστινή κάμερα. Άλλες αναφορές έχουν γίνει επίσης σχετικά με το ότι η Apple εργάζεται πάνω σε έναν σχεδιασμό ο οποίος θα περιλαμβάνει και την κουκίδα της κάμερας καθώς και μία ακόμη κυκλική κόψη στην οποία θα περιλαμβάνεται το Face ID. Σχετικές φωτογραφίες των iPhone 14 Pro  με τον νέο σχεδιασμό του notch διέρρευσαν πριν λίγες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης: Διέρευσαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την νέα σχεδίαση στις οθόνες των iPhone 14

Σχεδιασμός

Εξωτερικά ο σχεδιασμος των iPhone 14 θα είναι ίδιος με τα  iPhone 13. Πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές στις πίσω κάμερες οι οποίες θα είναι flat χωρίς εξογκώματα. Επίσης ίσως δούμε αλλαγές και στα κουμπιά αυξομείωσης του ήχου τα οποία θα είναι στρογγυλά. 

Δεν θα υπάρχει iPhone 14 mini, καθώς η Apple θα παρουσιάσει δύο μοντέλα των 6,1 ιντσών και ένα μοντέλο των 6,7 ιντσών. Όσων αφορά τα χρώματα τα iPhone 14 και τα iPhone 14 Pro θα κυκλοφορήσουν σε μωβ, του οποίου ο τόνος θα αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος. Τα iPhone 14 Pro και Pro Max θα κυκλοφορήσουν σε χρώματα graphite, gold, silver και purple και τα iPhone 14 σε μαύρο, λευκό, μπλε, κόκκινο, και μωβ. 

Τα iPhone 14 Pro πιθανόν θα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας τιτάνιο, το οποίο, η Apple έχει ξανα χρησιμοποιήσει στην κατασκευή των Apple Watch καθώς είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό που δεν γρατζουνίζεται και δεν ξεβάφει εύκολα. 

Τα νέα iPhone 14 Pro θα διαθέτουν επίσης ένα σύστημα ψύξης τεχνολογίας ατμού, το οποίο θεωρείται ακόμη πιο αποδοτικό από το σύστημα υδρόψυξης. Άλλες εταιρείες όπως η Razer και η Samsung έχουν χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνολογία σε κάποια από τα smartphones τους, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία τους φυσιολογική στις απαιτητικές διεργασίες.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone 14 Pro πιθανόν να διαθέτουν Always-on Display

Θύρα φόρτισης

Ακούγονται φήμες πως η Apple θα αφαιρέσει την θύρα Lightning από τις νέες συσκευές και η φόρτιση θα είναι πλέον δυνατή μόνο χρησιμοποιώντας φορτιστές MagSafe. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν αυτο θα γίνει στα iPhone 14 ή σε μελλοντικά μοντέλα.

Κάμερες

Και τα δύο μοντέλα Pro της σειράς iPhone 14 θα αναβαθμιστούν αρκετά όσων αφορά τις κάμερες τους, θα διαθέτουν νέες ultrawide κάμερες και αναβαθμισμένο αισθητήρα κύριας κάμερας 48 megapixel. Αντίθετα τα iPhone 14 και 14 Max θα διατηρήσουν την ιδια κάμερα 12 megapixel που εχουν και τα μοντέλα iPhone 13. 

Σχετικά με την μπροστινή κάμερα, όλα τα μοντέλα της νέας σειράς αναμένεται να αναβαθμιστούν με ευρυγώνιο φακό f/1.9 με μεγαλύτερο διάφραγμα και αυτόματη εστίαση.

A16 Bionic

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές η Apple σχεδιάζει να συμπεριλάβει τον νέο επεξεργαστή A16 Bionic μόνο στα μοντέλα Pro. Τα φθηνότερα μοντέλα iPhone 14 θα είναι εξοπλισμένα με τον Α15 που βρίσκεται στα μοντέλα iPhone 13 Pro.

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν και άλλες τεχνικές προδιαγραφές των iPhone 14

Τιμή

Η Apple τα τελευταία χρόνια κρατάει σταθερή δομή στις τιμές της. Στα iPhone 14 εφόσον θα καταργηθεί το φθηνότερο μοντέλο mini και θα υπάρχει νέο μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 14 Max οι τιμές θα προσαρμοστούν αναλόγως και θα είναι οι ακόλουθες για τις συσκευές με την λιγότερη χωρητικότητα:

  • iPhone 14 799$
  • iPhone 14 Max 899$
  • iPhone 14 Pro 999$
  • iPhone 14 Pro Max 1.099$

Διαβάστε επίσης: Η ημερομηνία για την εκδήλωση του iPhone 14 “Far Out” επιβεβαιώθηκε