iOS 16| Όλες οι αλλαγές στο Apple Music

iOS 16| Όλες οι αλλαγές στο Apple Music
ired.gr

Με το iOS 16 δεν ανακοινώθηκαν και πολλές αλλαγές στην εφαρμογή Apple Music, έχουν γίνει όμως κάποιες αρκετά χρήσιμες μικρές τροποποιήσεις που θα δούμε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά

Παραδοσιακά όλες οι λίστες αναπαραγωγής στην εφαρμογή Music ταξινομούνται με την σειρά που προστέθηκαν τα τραγούδια στην λίστα αναπαραγωγής. Πλέον δίνετε στους χρήστες η δυνατότητα να ταξινομούν την σειρά των τραγουδιών κατά τίτλο,  καλλιτέχνη, άλμπουμ και άλλα. Επιπλέον, όταν ανοίγετε το προφίλ ενός τραγουδιστή υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης στα “Αγαπημένα”, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τους καλλιτέχνες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο λαμβάνοντας ειδοποιήσεις και εξατομικευμένες προτάσεις. 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε

Άλλα νέα χαρακτηριστικά:

  • Νέο Volume HUD που μοιάζει με την γραμμή διάρκειας τραγουδιού
  • Τα εικονίδια στην αναζήτηση λιστών, άλμπουμ και τραγουδιών είναι λίγο πιο στρογγυλεμένα
  • Το γραφικό στοιχείο του Αpple Music στην οθόνη κλειδώματος έχει αλλάξει και εμφανίζεται πλέον στο κάτω μέρος. Εμφανίζονται επίσης και οι συσκευές που χρησιμοποιείτε για την αναπαραγωγή (HomePod, AirPods, Beats και άλλα)
  • Όταν χρησιμοποιείτε το SharePlay μέσω της εφαρμογής των μηνυμάτων, συγχρονίζει πλέον δραστηριότητες όπως ταινίες και άλλα
  • Μπορείτε να επιλέξετε και να σύρετε τραγούδια ή λίστες για αναπαραγωγή στα επόμενα, για αναπαραγωγή αργότερα
  • Μπορείτε να μετακινήσετε την μουσική σας από το ένα HomePod στο άλλο χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο AirPlay

Διαβάστε επίσης: Tips & Tricks για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των AirPods στο έπακρο

Επίσης όσοι χρήστες του Apple Music διαθέτουν AirPods 3, AirPods Pro και AirPods Max, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την νέα δυνατότητα Personalized Spatial Audio. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί τον TrueDept σένσορα του iPhone ώστε να χαρτογραφεί τα αυτιά σας ενώ χρησιμοποιείτε μία συμβατή συσκευή ήχου. Υπάρχει επίσης ξεχωρίστη κατηγορία λιστών και τραγουδιών που είναι διαθέσιμα σε χωρικό ήχο.

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε πως οι συνδρομητές θα έχουν την δυνατότητα αποκλειστικής προβολής μιας σειράς από ζωντανές παραστάσεις καλλιτεχνών μέσω του Apple Music Sessions. Το Apple Music Sessions έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του με τις παραστάσεις της Carrie Underwood και της Tenille Townes οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες για προβολή. 

Διαβάστε επίσης: H Public Beta του iOS 16 είναι διαθέσιμη| Δείτε βήμα βήμα πως θα την εγκαταστήσετε