iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά

iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά
ired.gr

Το iOS 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα αυτό το φθινόπωρο. Για τους ανυπόμονους που θέλουν να ανακαλύψουν τις νέες λειτουργίες, η δοκιμαστική έκδοση Beta είναι διαθέσιμη ήδη για εγκατάσταση. Παρόλο που αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης έχουν ήδη γίνει γνωστά, είναι αρκετά αυτά τα οποία δεν γίνονται άμεσα διακριτά και ίσως να μην γνωρίζετε. 

Διαβάστε επίσης: H Public Beta του iOS 16 είναι διαθέσιμη| Δείτε βήμα βήμα πως θα την εγκαταστήσετε

Επιλογή εμφάνισης ειδοποιήσεων

Μία από τις πρώτες αλλαγές που παρατηρούμε μετά την εγκατάσταση του iOS 16 είναι πως οι ειδοποιήσεις έχουν πλέον μεταφερθεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο λόγος που η Apple αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή είναι ώστε να διατηρείται η περιοχή γύρω από την εμφάνιση της ημερομηνίας και της ώρας καθαρή χωρίς να κρυβεται από την στοίβα των ειδοποιήσεων. 

Από προεπιλογή πλέον οι ειδοποιήσεις μεταφέρονται στο κάτω μέρος της οθόνης η μία πάνω από την άλλη. Προστέθηκαν επίσης 3 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης (πλήθος, στοίβα και λίστα) ώστε να επιλέξετε όποια προτιμάτε. 

Ρυθμίσεις AirPods

Στην εφαρμογή των ρυθμίσεων εμφανίζεται μία νέα ειδική ενότητα όταν έχετε συνδεδεμένα τα AirPods. Από εκεί μπορείτε να διαχειρίζεστε όλες τις ρυθμίσεις των AirPods καθώς και να δείτε τις πληροφορίες της συσκευής σας. Έχει προστεθεί επίσης μία νέα λειτουργία εξατομικευμένου χωρικού ήχου η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα TrueDepth, ώστε να σαρώσει τα αυτιά σας και την περιοχή γύρω σας, με αποτέλεσμα να παρέχει μία μοναδική εμπειρία ακρόασης προσαρμοσμένη μόνο για εσάς. 

Διαβάστε επίσης: Tips & Tricks για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των AirPods στο έπακρο

Κλείδωμα σημειώσεων

Μπορείτε να κλειδώσετε μία από τις σημειώσεις σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό της συσκευής σας ή επιλέγοντας συγκεκριμένο συνθηματικό για τις κλειδωμένες σημειώσεις. Με την δυνατότητα χρήσης του κωδικού της συσκευής δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε και να θυμάστε κάποιο ξεχωριστό συνθηματικό, συνεπώς μειώνεται η πιθανότητα απώλειας πρόσβασης των σημειώσεων. 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 δίνει επιτέλους στους χρήστες την δυνατότητα να βλέπουν τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης WiFi

Face ID στο Landscape Mode

Αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 και μεταγενέστερα που θα διαθέτουν iOS 16. 

Με το Face ID να λειτουργεί και σε Landscape Mode η χρήση του iPhone γίνεται ακόμη πιο εύκολη καθώς δεν χρειάζεται να περιστρέψετε την συσκευή σας για ξεκλείδωμα! 

Διαβάστε επίσης: iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε

Επιπλέον προστασία στις κρυμμένες και διαγραμμένες φωτογραφίες

Για να προβάλετε τις κρυμμένες ή τις διαγραμμένες φωτογραφίες σας, απαιτείται πλέον η χρήση του Face ID ή του συνθηματικού της συσκευής σας. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε νέες δυνατότητες προσβασιμότητας | Door Detection, Apple Watch Mirroring, Live Captions

Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

Η κοινή χρήση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας διευκολύνει να μοιράζεστε φωτογραφίες με τα μέλη της οικογένειας σας. Με την εγκατάσταση του iOS 16, iPadOS16 ή macOS Ventura μπορείτε να δημιουργήσετε μία κοινόχρηστη βιβλιοθήκη, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες > Βιβλιοθήκη.

Νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Mail

Στην εφαρμογή Mail προστίθενται 3 νέες δυνατότητες:

Προγραμματισμένη αποστολή: Μπορείτε να συντάξετε email και να προγραμματίσετε την αποστολή τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. 

Υπενθυμίσεις: Λαμβάνετε υπομνήσεις για να απαντήσετε στα μηνύματα σας αργότερα.

Ακύρωση αποστολής: Μπορείτε πλέον να επεξεργαστείτε ή να διακόψετε την παράδοση ενός email. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Η Apple θέλει να βάλει τέλος στα spam SMS

Παρακολούθηση παραγγελιών μέσω του Apple Pay

Αυτή η λειτουργία σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείτε τις παραγγελίες σας μέσω της εφαρμογής πορτοφόλι όπου έχει προστεθεί μία νέα ενότητα “Παραγγελίες” και εκεί θα εμφανίζονται όλες οι παραγγελίες που κάνετε από συμμετέχοντες εμπόρους. 

Safety Check 

Μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Έλεγχος ασφάλειας

μπορείτε  να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα παρακολουθώντας ποια άτομα, εφαρμογές και συσκευές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας μέσω iCloud σε iPhone και iPad