iOS 16| Η Apple θέλει να βάλει τέλος στα spam SMS

iOS 16| Η Apple θέλει να βάλει τέλος στα spam SMS
ired.gr

Το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 16, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για τους χρήστες, όμως οι δοκιμαστικές εκδόσεις για τους προγραμματιστές είναι ήδη διαθέσιμες. Στην τελευταία έκδοση developer beta 2 του iOS 16, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Apple φαίνεται να ασχολήθηκε σοβαρά με τα ανεπιθύμητα SMS στην εφαρμογή των μηνυμάτων. Οι χρήστες iPhone στις ΗΠΑ θα δούν σύντομα διαθέσιμη την επιλογή “Αναφορά ανεπιθύμητου” εντός της εφαρμογής μηνυμάτων στην κατηγορία “Άγνωστοι αποστολείς”. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να αναφέρουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα, ωστόσο, η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι προστοπαρόν διαθέσιμη σε επιλεγμένους παρόχους. 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 δίνει επιτέλους στους χρήστες την δυνατότητα να βλέπουν τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης WiFi

Φαίνεται ότι οι χρήστες στην Ελλάδα δεν θα έχουν ακόμα αυτή την επιλογή, ωστόσο, είναι προφανές ότι η Apple έχει ξεκινήσει να βελτιώνει το σύστημα φιλτραρίσματος των εισερχόμενων SMS. Τα τελευταία χρόνια η λήψη ανεπιθύμητων ή κακόβουλων μηνυμάτων για απόπειρες απάτης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων αυξάνεται όλο και περισσότερο, με την αναφορά ενός SMS ως ανεπιθύμητου οι χρήστες θα κοινοποιούν τον αριθμό και το περιεχόμενο κειμένου στην Apple και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε νέες δυνατότητες προσβασιμότητας | Door Detection, Apple Watch Mirroring, Live Captions

H Apple πιθανότατα θα διαθέσει την public έκδοση του  iOS 16 σε όλους τους χρήστες τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 14. H δυνατότητα εγκατάστασης της δοκιμαστικής έκδοσης Beta του iOS 16 θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες τον Ιούλιο. 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε