H Google χρησιμοποιεί το νέο τραγούδι του Drake ως αφορμή για να προκαλέσει την Apple

H Google χρησιμοποιεί το νέο τραγούδι του Drake ως αφορμή για να προκαλέσει την Apple
ired.gr

Ένα από τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ του Drake, έδωσε αφορμή στην  Google να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσει μία δική της ερμηνεία στους στίχους, ώστε να πιέσει την Apple να υιοθετήσει το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS. Από την αρχή του έτους η Google προσπαθεί να πιέσει δημόσια την Apple να υιοθετήσει το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, το οποίο αποτελεί το νέο πρότυπο γραπτών μηνυμάτων SMS επόμενης γενιάς και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ποικίλο περιεχόμενο κάνοντας ταυτόχρονα την αποστολή μηνυμάτων πιο ασφαλής και φιλική μεταξύ των οικοσυστημάτων iOS και Android. 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 δίνει επιτέλους στους χρήστες την δυνατότητα να βλέπουν τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης WiFi

Στο κομμάτι του, ο Drake αναφέρεται σε μία τοξική σχέση όπου τόσο ο τίτλος όσο και το ρεφρέν αναφέρονται στους χρήστες iPhone οι οποίοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον μέσω του iMessage. Όταν ένας χρήστης iPhone χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και έχει αποκλειστεί από ένα άλλο άτομο, χάνει όλα τα πλεονεκτήματα του iMessage, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων ανάγνωσης.

Διαβάστε επίσης: To Google Maps θα εμφανίζει τις τιμές των διοδίων σε iOS και Android

Η Google στο tweet της χαρακτήρισε το τραγούδι “μεγάλη επιτυχία” και επισήμανε ότι το φαινόμενο που περιγράφει στο τραγούδι του ο Drake δεν συμβαίνει μόνο όταν κάποιος χρήστης έχει μπλοκαριστεί, αλλά γενικότερα όταν ένας κάτοχος iPhone προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε κάποιον χρήστη Android. Στη συνέχεια του βίντεο που δημοσίευσε προκαλεί τους μηχανικούς της Apple να διορθώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα εφόσον ο τρόπος επίλυσης τους είναι κάτι απλό. 

Η ειρωνεία του tweet είναι πως η Google δεν εξηγεί με ακρίβεια τους στίχους αλλά δίνει μία εντελώς δική της ερμηνεία. Στην περίπτωση του Drake πάντως, η ασυμβατότητα του iMessage με το πρωτόκολλο RCS είναι κάτι που βρίσκει βολικό. 

Διαβάστε επίσης: H Google ετοιμάζει τα Pixel Buds Pro για να ανταγωνιστεί τα AirPods Pro 

Η Apple προφανώς και δεν αλλάζει το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων στα iPhone εφόσον με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κρατήσει τους χρήστες στο οικοσύστημα της κάνοντας το iMessage αποκλειστικό μόνο για τα iPhone. Το συγκεκριμένο ζήτημα περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ όπου η αναλογία iPhone προς τις συσκευές Android είναι πολύ υψηλότερη. Στον υπόλοιπο κόσμο, οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν μία ποικιλία υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger. Το πρωτόκολλο RCS δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση όπως το WhatsApp ή το iMessage και δεν διαθέτει κανενός είδους υποστήριξη μεταξύ συσκευών για χρήση και σε smartphone και σε desktop όπως το iMessage.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε