Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε

Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
ired.gr

Η Apple παρουσίασε το iOS 16 πριν λίγες ημέρες στο WWDC 2022. Το νέο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για όλα τα μοντέλα iPhone 8 ή νεότερα. Η νέα αναβάθμιση λογισμικού επικεντρώνεται στην διευκόλυνση της επικοινωνίας, της εξατομίκευσης και του απορρήτου. Διαθέτει αρκετές νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων, την δυνατότητα εξατομίκευσης της οθόνης κλειδώματος, εργαλεία όπως η επεξεργασία ενός μηνύματος ή ακύρωση αποστολής και επιλογές όπως το να μπορούμε να δούμε και να περιορίσουμε το ποιος έχει πρόσβαση στην τοποθεσία και τους κωδικούς μας. 

Η developer beta του iOS 16 έχει ήδη κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές και η δημόσια beta θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες τον Ιούλιο. 

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν οι θήκες και στοιχεία των νέων iPhone 14

Επεξεργασία και αναίρεση αποστολής

Στην παρουσίαση του νέου λογισμικού ο Craig Federighi ανέφερε πως τα ενοχλητικά τυπογραφικά λάθη ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς παρουσίασε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες λειτουργίες της εφαρμογής μηνυμάτων. 

Στο iOS 16 θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τα απεσταλμένα σας μηνύματα και να κάνετε διορθώσεις ή να κάνετε αναίρεση αποστολής ενός απεσταλμένου μηνύματος και να επιτρέψετε την ανάγνωση του. Ένα ακόμα νέο και πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η επισήμανση ενός μηνύματος ως μη αναγνωσμένο, με αυτόν τον τρόπο σε περίπτωση που δεν έχετε την δυνατότητα να απαντήσετε άμεσα σε ένα μήνυμα μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως μη αναγνωσμένο για να επιστρέψετε σε αυτό αργοτερα. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε νέες δυνατότητες προσβασιμότητας | Door Detection, Apple Watch Mirroring, Live Captions

Εξατομίκευση οθόνης κλειδώματος

Στο iOS 16 πατώντας παρατεταμένα στην οθόνη κλειδώματος σας, θα μπορείτε πλέον να την επεξεργάζεστε και να εναλλάσσεται μεταξύ διαφορετικών στυλ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσθέσετε διάφορα στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος, να αλλάξετε την γραμματοσειρά ή τα χρώματα. Μπορείτε επίσης σε κάθε ένα από τα στυλ που θα δημιουργήσετε να προσθέσετε προσαρμοσμένα γραφικά συντομεύσεων, παρόμοια με αυτά των Apple Watch. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τυχαίας αναπαραγωγής τυχαίων φωτογραφιών στην ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος. 

Ειδοποιήσεις & Live Activities 

Μερικές φορές οι ειδοποιήσεις μπορεί να καλύψουν την ταπετσαρία στην οθόνη κλειδώματος, επομένως η Apple στο iOS 16 τις μετέφερε στο κάτω μέρος της οθόνης. Καθώς λαμβάνετε ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται σαν κάθετο καρουζελ στο κάτω μέρος της οθόνης αντί για την λίστα. Δεν είναι κάτι που θα φαίνεται μόνο αισθητικά καλύτερο αλλά θα είναι και λειτουργικό ιδιαίτερα στην χρήση του iPhone με ένα χέρι. 

Μία ακόμα επιλογή προβολής των ειδοποιήσεων είναι το Live Activities, με αυτή την λειτουργία οι συνεχής ειδοποιήσεις όπως για παράδειγμα αθλητικών αγώνων ή μιας διαδρομής Uber, εμφανίζονται σε ένα group αντί να βλέπετε την κάθε μία ξεχωριστά. 

Διαβάστε επίσης: Πως να αναβαθμίσετε τα AirPods στην τελευταία έκδοση λογισμικού

Visual Look Up

Με το Visual Look Up μπορείτε να αποκόβετε οποιοδήποτε αντικείμενο από μία εικόνα αφαιρώντας το παρασκήνιο και να το  μεταφέρετε σε κάποιο μήνυμα, σημείωση, email ή άλλες εφαρμογές. 

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα iPod μετά από 21 χρόνια

Safety Check

Το Safety Check είναι ένα χαρακτηριστικό και στοχεύει ειδικά στους ανθρώπους που μοιράζονται τους κωδικούς τους με τους οικείους τους και βοηθάει ιδιαίτερα. Σε περίπτωση που θέλετε θα μπορείτε να κόψετε την πρόσβαση τους σε δεδομένα τοποθεσίας, κωδικούς μηνύματα ή άλλες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: To AR/VR headset της Apple είναι σχεδόν έτοιμο και παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο