To AR/VR headset της Apple είναι σχεδόν έτοιμο και παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο

To AR/VR headset της Apple είναι σχεδόν έτοιμο και παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο
ired.gr

Το υβριδικό AR/VR headset της Apple θα είναι η πρώτη μεγάλη νέα κατηγορία προϊόντων που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία μετά από το Apple Watch, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015. 

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν οι θήκες και στοιχεία των νέων iPhone 14

Όπως συνήθως γίνεται σε όλα τα προιόντα της Apple, ακούγονται πολλές φήμες αρκετό καιρό πριν την κυκλοφορία του.   Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, την περασμένη εβδομάδα το headset παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, κάτι που υποδεικνύει πως πλέον βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και η εταιρεία ενδέχεται να τo ανακοινώσει και επίσημα κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος. Η Apple έχει προχωρήσει επίσης στην ανάπτυξη του λογισμικού του οποίου θα τρέχει η συσκευή και θα ονομάζεται RealityOS ή σε εν συντομία rOS.

Όσων αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το headset θα διαθέτει δύο οθόνες 4Κ micro-OLED, 15 κάμερες, ισχυρό επεξεργαστή όμοιο με αυτούς της σειράς  Μ, αισθητήρα παρακολούθησης ματιών, υποστήριξη συντομεύσεων μέσω χειρονομιών και spatial audio. Το κόστος του μόλις κυκλοφορήσει αναμένεται να φτάνει τα 3.000 δολάρια.

Η Apple προσπαθούσε από το 2019 να ανακοινώσει και επίσημα το νέο της προϊόν, όμως προέκυψαν πολλά τεχνικά εμπόδια και καθυστερήσεις στις οποίες έπρεπε να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως είναι η υπερθέρμανση, οι κάμερες και το λογισμικό.  

Διαβάστε επίσης: WWDC 2022| Θα δούμε MacBook Air με τον Μ2 και νέο design τον Ιούνιο;

Επιπλέον το 2019 αποκαλύφθηκε ότι υπήρξαν και κάποιες εσωτερικές διαμάχες, μεταξύ του σχεδιαστή υλικού Jony Ive και του project leader Mike Rockwell, οι οποίες στάθηκαν εμπόδιο για την ανάπτυξη του project. O Ive τον ίδιο χρόνο, αποχώρησε από την Apple στην οποία δούλευε για τρεις δεκαετίες και ξεκίνησε την δική του εταιρεία σχεδιασμού υλικού με την επωνυμία LoveFrom. Σύμφωνα με μαρτυρίες η ομάδα του Rockwell αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και πισωγυρίσματα εξαιτίας της ομάδας του Ive η οποία προβληματίζοταν αρκετά με την τεχνολογία του νέου προϊόντος. Η ομάδα του Ive ήταν κατά της συγκεκριμένης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας και υποστήριζε ότι θα έχει ως αντίκτυπο να απομονώσει τους χρήστες από τους υπόλοιπους ανθρώπους και να τους αποκόψει από τον κόσμο. Επίσης θεωρούσαν ότι είναι ένα προϊόν το οποίο δεν χρησιμεύει πρακτικά κάπου και δεν αποτελεί κάποιο gadget το οποίο θα χρησιμοποιούν πελάτες  για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σχετικά με αυτό το θέμα ο δημοσιογράφος Wayne Ma του The Information αναμένεται να δημοσιεύσει σύντομα νέες πληροφορίες οι οποίες θα αποκαλύπτουν ποια ήταν η κομβική στιγμή για αυτό το ανερχόμενο προϊόν.