Πως να αναβαθμίσετε τα AirPods στην τελευταία έκδοση λογισμικού

Πως να αναβαθμίσετε τα AirPods στην τελευταία έκδοση λογισμικού
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε νέες ενημερώσεις λογισμικού για τα AirPods Pro, AirPods 2, AirPods 3 και AirPods Max. Δεν αναφέρονται ωστόσο λεπτομέρειες για το τι βελτιώσεις έχουν γίνει με την νέα έκδοση 4E71, όμως το να προχωρήσετε στην ενημέρωση δεν είναι κακή ιδέα καθώς η Apple βελτιώνει σταδιακά την εμπειρία χρήσης προσφέροντας διορθώνοντας διάφορα σφάλματα.

Η διαδικασία ενημέρωσης των AirPods είναι πολύ απλή και κυρίως αυτοματοποιημένη, όμως παρακάτω θα δούμε όλη την διαδικασία με την οποία γίνεται. Όπως σε όλες τις συσκευές της, έτσι και στα AirPods η Apple κυκλοφορεί ανα διαστήματα ενημερώσεις λογισμικού τις οποίες δεν το ανακοινώνει και δεν μας πληροφορεί για το τι ακριβώς αλλάζει στην κάθε μία. Η νέα έκδοση που κυκλοφόρησε για όλα τα μοντέλα είναι η 4Ε71 ενώ προηγουμένως τα AirPods 2, AirPods Max και AirPods Pro διέθεταν την έκδοση 4C165 η οποία κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο και πριν από την τελευταία ενημέρωση τα AirPods 3 διέθεταν την έκδοση 4C170 η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. 

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro Review| Αξίζει να τα αγοράσετε;

Πως πραγματοποιείται η ενημέρωση λογισμικού των AirPods

Οι ενημερώσεις των AirPods πραγματοποιούνται στο υποβαθρο και δεν μπορείς να επιλέξεις το πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να πραγματοποιήσετε την ενημέρωση είναι να τοποθετήσετε τα AirPod σας στην θηκη τους συνδέοντας τα στην φόρτιση και αφήστε δίπλα τους το iPhone σας. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να περιμένετε και σε αυτό το στάδιο απλά να τους δώσετε λίγο χρόνο.

Ουσιαστικά, αυτό είναι θέμα μόνο για τους χρήστες οι οποίοι θέλουν να ελέγχουν τις ενημερώσεις του λογισμικού τους και να τις εγκαθιστούν το συντομότερο. Για όλους τους υπόλοιπους χρήστες η αναβάθμιση δεν είναι πρόβλημα καθώς τα AirPods θα λάβουν έτσι και αλλιώς την ενημέρωση αυτόματα. 

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro vs AirPods| Αναλυτικά όλες οι διαφορές και η τιμολόγηση στην Ελλάδα

Πως να ελέγξετε την έκδοση λογισμικού των AirPods

Για να μάθετε εάν και πότε εγκαταστάθηκε η νέα ενημέρωση στα AirPods σας, θα χρειαστεί να τα συνδέσετε με το iPhone σας και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth και στην συνέχεια να πατήσετε το μπλε (i) δίπλα από τα AirPod σας.

Διαβάστε επίσης: Tips & Tricks για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των AirPods στο έπακρο