O Steve Jobs ήθελε το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή SIM

O Steve Jobs ήθελε το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή SIM
ired.gr

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ίσως τα επόμενα iPhone να μην διαθέτουν υποδοχή κάρτας SIM. Στην πραγματικότητα, λίγα χρόνια πριν κυκλοφορήσει η τεχνολογία των eSIM, o πρώην CEO της Apple, Steve Jobs δεν ήθελε τα iPhone να έχουν υποδοχές κάρτας SIM. 

Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, η ιστορία αποκαλύφθηκε από τον Tony Fadell, τον πρώην αντιπρόεδρο του iPod, σε μία ειδική εκδήλωση του Μουσείου Ιστορίας Υπολογιστών. O Tony Fadell ανέφερε ότι στο πολύ αρχικό ακόμα στάδιο ανάπτυξης του iPhone, από σχεδιαστική άποψη ο Steve Jobs δεν ήθελε την ύπαρξη υποδοχής κάρτας Sim στις συσκευές. Ωστόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεόταν το iPhone με το δίκτυο τηλεφωνίας του παρόχου χωρίς κάρτας SIM, ο Steve Jobs χρησιμοποίησε το παράδειγμα του δικτύου CDMA της Verizon. Με το CDMA η επικοινωνία δημιουργείται μέσω ενός chip τοποθετημένου μέσα στην συσκευή. Το πρόβλημα ωστόσο που για εκείνη την εποχή, ήταν ότι τα δίκτυα CDMA δεν ήταν αρκετά διαδεδομένα παγκοσμίως και είχαν αρκετά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τα δίκτυα GSM, τα οποία απαιτούσαν την φυσική ύπαρξη της SIM.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα iPod μετά από 21 χρόνια

Για να καταφέρει λοιπόν να αλλάξει η γνώμη του Steve Jobs, πάνω σε αυτό το θέμα, ο Fadel αναφέρει πως έπρεπε να του παρουσιάσει τα ακριβή δεδομένα σχετικά με το πόσο διαδεδομένα ήταν τότε τα δίκτυα CDMA. Συγκεκριμένα ο Fadel ανέφερε “Όταν εργάζεστε με ένα ισχυρογνώμων άτομο και πρέπει να του αλλάξετε την άποψη, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα στοιχεία και μία ομάδα η οποία θα μπορεί να τα υποστηρίξει”. 

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο “Build” ο Fadell μοιράζεται πολλές άλλες ιστορίες για την δουλειά του στην Apple και αποκαλύπτει επίσης πως ο Steve Jobs ήταν εντελώς αντίθετος με την ιδέα να γίνει το iPod συμβατό με υπολογιστές Windows.

Διαβάστε επίσης: H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook