Τέλος εποχής για τα iPod μετά από 21 χρόνια

Τέλος εποχής για τα iPod μετά από 21 χρόνια
ired.gr

Η Apple σε επίσημη ανακοίνωση της δήλωσε ότι διακόπτει τη κυκλοφορία των iPod Touch, θέτοντας, το τέλος για μία συσκευή η οποία έφερε ευρέως την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε μουσική. 

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPod to 2001, είχε την δυνατότητα να αποθηκεύσει μέχρι και 1.000 κομμάτια. Σήμερα υπάρχουν πλέον πάνω από 90 εκατομμύρια τραγούδια που μπορούν να ακούσουν οι χρήστες μέσω του Apple Music. 

Διαβάστε επίσης: H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook

Η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά το iPod το 2019. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν διάφορα μοντέλα iPod, συμπεριλαμβανομένων των Nano, Shuffle και τελευταίο το iPod Touch, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007. 

Διαβάστε επίσης: Τα παλιά iPod πουλιούνται για χιλιάδες δολάρια στο ebay

Η Apple στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι θα παραμείνουν διαθέσιμα για αγορά μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 

Το πρώτο μοντέλο iPod αποκαλύφθηκε από τον Steve Jobs σε μία από τις τυπικές παρουσιάσεις της Apple που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2001. Πριν από την παρουσίαση υπήρχαν ήδη φήμες ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μία νέα συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, αφού η πρόσκληση για την εκδήλωση της παρουσίασης έγραφε “Hint: It’s not a Mac.”. Η παρουσίαση είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας και ο Jobs ανέφερε “Η μουσική είναι μέρος της ζωής ολονών. Η μουσική υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα.” 

Ο τίτλος εκείνου του event ήταν “1.000 τραγούδια στην τσέπη σου”. 

Διαβάστε επίσης: WWDC 2022| Θα δούμε MacBook Air με τον Μ2 και νέο design τον Ιούνιο;

Το iPod δεν ήταν το πρώτο MP3 player στην αγορά, όπως και το iPhone δεν ήταν το πρώτο smartphone, όμως ο μοναδικός σχεδιασμός της Apple άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ψηφιακή μουσική ώστε  να δελεάσει τους χρήστες και να αρχίσουν να απομακρύνονται από τα CD και τα κασετόφωνα. 

Το 2001 ήταν μία περίοδος κρίσης για την μουσική βιομηχανία η οποία πάλευε για την επιβίωση της ενάντια στην παράνομη κοινή χρήση αρχείων, καθώς τα τραγούδια μοιραζόταν σε πλατφόρμες πιο γρήγορα από ότι οι δισκογραφικές θα μπορούσαν να κινηθούν εναντίων τους νομικά. Η κυκλοφορία του iTunes και του iPod λίγο αργότερα, παρείχαν μια σανίδα σωτηρίας με τη μορφή νέου τρόπου εσόδων και τις νόμιμα αγορασμένες λήψεις. Όπως ανέφερε και στην παρουσίαση του, το 2001 ο Steve Jobs “Με το iPod, η ακρόαση μουσικής δεν θα είναι πότε ξανά η ίδια” και από πολλές απόψεις είχε δίκιο!

Διαβάστε επίσης: Το τέλος του iPod;