Η φτωχή ποιότητα κάμερας της Studio Display της Apple δεν είναι τελικά πρόβλημα που διορθώνεται

Η φτωχή ποιότητα κάμερας της Studio Display της Apple δεν είναι τελικά πρόβλημα που διορθώνεται
ired.gr

Όταν η Apple ανακοίνωσε την Studio Display, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολλά υποσχόμενη ποιότητα της κάμερας. Παρόλα αυτά, όταν οι οθόνες έφτασαν στα χέρια των πρώτων καταναλωτών, παρατήρησαν  ότι η ποιότητα της κάμερας δεν ήταν και τόσο καλή. Η Apple κυκλοφόρησε μία νέα αναβάθμιση λογισμικού την έκδοση public beta macOS Monterey 12.4, η οποία υπόσχεται να διορθώσει το πρόβλημα, όμως και μετά την αναβάθμιση παρόλο που υπάρχει κάποια εμφανή διαφορά, οι χρήστες συνειδητοποίησαν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην κακή ποιότητα της κάμερας και όχι σε κάποιο σφάλμα λογισμικού. 

Διαβάστε επίσης: Η έξυπνη οθόνη τύπου iMac της Samsung είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες

Στην παρουσίαση της Studio Display ωστόσο, η κάμερα φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη καθώς περιλαμβάνει αισθητήρα 12-megapixel, f2.4 ultra-wide φακό και τον επεξεργαστή Α13. Η οθόνη είναι πλέον διαθέσιμη και σε ελληνικά καταστήματα για παραγγελίες με την τιμή της να ξεκινάει από τα 2.000€. 

Διαβάστε επίσης: H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιεύσεις από καταναλωτές που την έχουν ήδη στα χέρια τους και έχουν ενημερώσει τις συσκευές τους στην έκδοση macOS Monterey 12.4 public beta, παρατήρησαν πράγματι διαφορές στον θόρυβο της εικόνας και στην αντίθεση των χρωμάτων, όμως εξακολουθεί να μην αποδίδει και πολύ καλά σε σύγκριση με άλλες κάμερες και απέχει πολύ από την υποσχόμενη κάμερα που είχε παρουσιάσει αρχικά η Apple. 

Το iPhone και άλλες συσκευές της Apple διαθέτουν επίσης μπροστινές κάμερες 12 megapixel, η διαφορά της ποιότητας ωστόσο είναι πολύ μεγάλη καθώς η Studio Display διαθέτει υπερευρυγώνιο φακό, ο οποίος με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης  και την λειτουργία Center Stage στοχεύει στο να εστιάζει την εικόνα σε ένα άτομο κατά την διάρκεια μίας βιντεοκλήσης ή εγγραφής βίντεο. Αντίθετα η selfie κάμερα των 12 megapixel ενός iPhone μπορεί να έχει καλή απόδοση στις φωτογραφίες, ενώ η κάμερα της Studio Display με την λειτουργία Center Stage η οποία καταγράφει εικόνες χρησιμοποιώντας τον ευρυγώνιο φακό, στην συνέχεια πραγματοποιεί αυτόματη περικόπη, ώστε να μοιάζει με κανονική φωτογραφία. Λόγω αυτής της λειτουργίας λοιπόν το αποτέλεσμα της τελικής φωτογραφίας έχει πολύ χαμηλότερη ευκρίνεια.

Διαβάστε επίσης: WWDC 2022| Θα δούμε MacBook Air με τον Μ2 και νέο design τον Ιούνιο;

Δυστυχώς, ότι ενημέρωση λογισμικού και να κάνει η Apple σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δυνατόν να βελτιωθεί σημαντικά η απόδοση της κάμερας της Studio Display εφόσον το πρόβλημα είναι στο hardware και όχι στο λογισμικό. 

Διαβάστε επίσης: Πως να διορθώσετε τις ειδοποιήσεις που καθυστερούν ή δεν εμφανίζονται στο iPhone