Τι νέo υπάρχει στην beta 1 έκδοση του iOS 15.5

Τι νέo υπάρχει στην beta 1 έκδοση του iOS 15.5
ired.gr

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iOS 15.4 η Apple έκανε διαθέσιμη για τους developers την πρώτη beta έκδοση του iOS 15.5 και iPadOS 15.5. Οι τελευταίες ενημερώσεις δεν είναι τόσο πλούσιες σε χαρακτηρηστικά όσο οι προηγούμενες εφόσον σε λίγους μήνες αναμένουμε την κυκλοφορία του iOS 16.  Επικεντρώνονται κυρίως σε μικρές τροποποιήσεις, και λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στην χώρα μας. 

Διαβάστε επίσης: iPhone| Πως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του 5G για να καταναλώνετε λιγότερη μπαταρία

Τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 15.5 beta 1 περιλαμβάνουν τα εξής:

Apple Cash Card

Στην ενότητα Apple Pay Cash της εφαρμογής “Πορτοφόλι”, υπάρχουν πλέον τα κουμπιά “Request” και “Send” για την αποστολή και την λήψη μετρητών απευθείας από το πορτοφόλι. Η λειτουργία του Apple Cash Card ωστόσο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε

Universal Control

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της νέας έκδοσης του macOS, το Universal control θα μπορεί να δουλέψει μεταξύ iPadOS 15.5 και macOS Monterey 12.4, όμως εφόσον ολοκληρωθεί η ενημέρωση δεν είναι συμβατό με συσκευές που τρέχουν τις εκδόσεις macOS 12.3 ή iPadOS 15.4.

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Πώς να κρύψετε τις σελίδες των εφαρμογών σας από την οθόνη αφετηρίας

Apple Classical

Υπάρχουν αναφορές στον κώδικα για την νέα εφαρμογή Apple Classical, μία εφαρμογή όμοια του Apple Music που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και θα περιλαμβάνει όμως μόνο κλασική μουσική.

Διαβάστε επίσης: iOS 15| Πως να ακυρώσετε ανεπιθύμητες συνδρομές στο App Store

iTunes Pass

To iTunes Pass θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται πλέον “Apple Balance”. H Apple έχει αφαιρέσει την δυνατότητα προσθήκης iTunes Pass στις ΗΠΑ, εξακολουθεί όμως να είναι διαθέσιμο σε άλλες χώρες. Πιθανών σύντομα η νέα επιλογή Apple Balance να είναι διαθέσιμη και στο πορτοφόλι.