H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook

H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook
ired.gr

Πρόσφατες φήμες έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την συνεργασία μεταξύ της Apple και της LG, για την δημιουργία νέων iPad και MacBook που θα έχουν foldable oθόνες OLED 4Κ κατασκευασμένες πολύ λεπτό γυαλί.

Έχει ακουστεί επίσης πως η Apple ίσως εργάζεται στην δημιουργία ενός υβριδικού foldable iPad/Mac 20” το οποίο θα κυκλοφορήσει μεταξύ του 2025 και του 2027.

Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα The Elec, η LG θα παρέχει στην Hewlett Packard foldable οθόνες 4Κ OLED 17 ιντσών, με ανάλυση 3840x2160, που προορίζονται για την δημιουργία ενός foldable notebook. Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία παρέχει foldable panels, καθώς το 2020 είχε συνεργαστεί και με την Lenovo για το ThinkPad X1 Fold. 

Από ότι φαίνεται οι foldable συσκευές θα γίνουν σύντομα η νέα τάση οπότε είναι απόλυτα λογικό και η Apple να έχει ξεκινήσει ήδη να  σχέδιαζει μία τέτοια συσκευή. Το The Elec στο ίδιο άρθρο προσθέτει πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο δεν αναφέρει άμεσα αν πρόκειται για iPad ή MacBook, ούτε υπάρχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οθόνες εκτός από το ότι θα χρησιμοποιηθεί εξαιρετικά λεπτό γυαλί.