iOS 15| Πως να ακυρώσετε ανεπιθύμητες συνδρομές στο App Store

iOS 15| Πως να ακυρώσετε ανεπιθύμητες συνδρομές στο App Store
ired.gr

Πολλές φορές μπορεί να τύχει να έχετε ενεργοποιημένη μία συνδρομή και να ξεχάσετε να την διαγράψετε με αποτέλεσμα να σας χρεώνει κάθε μήνα ή να έχετε πάρει μία δωρεάν δοκιμή και να ξεχάσετε να την απενεργοποιήσετε. Καλό είναι να ελέγχετε τακτικά τις συνδρομές σας ώστε να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητες χρεώσεις. 

Διαβάστε επίσης: iPhone| Πως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του 5G για να καταναλώνετε λιγότερη μπαταρία

Παρακάτω θα δούμε τα απλά βήματα με τα οποία μπορείτε ακυρώσετε εύκολα και άμεσα μία συνδρομή από το iPhone ή το iPad σας: 

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο του λογαριασμού σας που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης
  3. Μεταβείτε στην επιλογή <<Συνδρομές>>
  4. Επιλέξτε την συνδρομή που θέλετε να ακυρώσετε
  5. Επιλέξτε <<Ακύρωση συνδρομής>>
  6. Επιλέξτε <<Επιβεβαίωση>>

Διαβάστε επίσης: iOS 15| Πως να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Ζωντανής Ακρόασης

Εκτός από την ακύρωση της συνδρομής σας, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα πολλές εφαρμογές σας επιτρέπουν επίσης να αλλάξετε το πρόγραμμα μέσα από την σελίδα συνδρομών.

Σε περίπτωση που έχετε εγγραφεί σε κάποια υπηρεσία streaming μέσω μιας συγκεκριμένης σελίδας ή εφαρμογής όπως το Netflix ή το Amazon Prime, θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία απεγγραφής της συγκεκριμένης υπηρεσίας μέσα από αυτήν.

Διαβάστε επίσης: iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε

Εάν πρόκειται για κάποια αγορά μέσω του App Store και θέλετε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, μεταβείτε στον ιστότοπο reportaproblem.apple.com και συνδεθείτε με το ίδιο Apple ID που χρησιμοποιείτε. Η ακύρωση αγοράς μπορεί να γίνει εντός 14 ημερών χωρίς να επικαλεστείτε οποιονδήποτε λόγο και τα χρήματα επιστρέφονται εντός 14 ημερών από την μέρα που ολοκληρώνετε την ακύρωση. Θα λάβετε τα χρήματα σας πίσω με τον ίδιο τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την συναλλαγή, χωρίς να επιβαρυνθείτε με καμία χρέωση. 

Διαβάστε επίσης: Πως θα δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο iPhone και στο Apple ID σας