Instagram Update| Δύο νέες επιλογές στην ροή των αναρτήσεων

Instagram Update| Δύο νέες επιλογές στην ροή των αναρτήσεων
ired.gr

Το Instagram όπως είχε υποσχεθεί, έκανε την χρονολογική ροή δημοσιεύσεων διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, μαζί με την νέα επιλογή φιλτραρίσματος η οποία σας επιτρέπει να δείτε τις αναρτήσεις μόνο από τους λογαριασμούς που έχετε προσθέσει στους αγαπημένους σας. 

Οι δύο νέες λειτουργίες είχαν ξεκινήσει να δοκιμάζονται από τον Ιανουάριο και από σήμερα γίνονται διαθέσιμες παγκοσμίως σε όλους τους χρήστες Android και iOS.

Διαβάστε επίσης: To Instagram πλέον σας επιτρέπει να ανεβάζετε κολάζ των φωτογραφιών σας στα Stories σας

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις δύο νέες επιλογές “Ακόλουθοι” και “Αγαπημένα” από ένα αναδυόμενο παράθυρο στο πάνω αριστερό μέρος της εφαρμογής, κάτω από την λέξη “Instagram”. 

Διαβάστε επίσης: Το Snapchat 3D Selfie έφτασε αποκλειστικά για iPhone! 

Η λειτουργία κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες αφότου ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri,  υποσχέθηκε να παρέχει την επιλογή χρονολογικης προβολής της ροής δημοσιεύσεων ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ η οποία εξέφρασε τις ανησυχίες τις για πιθανούς κινδύνους στους νεότερους χρήστες της εφαρμογής. Οι ανησυχίες αυτές βασίζονται στον αλγόριθμο με τον οποίο παρουσιάζεται το περιεχόμενο στους χρήστες, καθώς αρκετές μελέτες έδειξαν ότι πολλοί είναι αυτοί που παγιδεύονται σε φούσκες που αντικατοπτρίζουν μία πραγματικότητα η οποία πολλές φορές δεν είναι αληθινή. Έθιξαν επίσης θέματα ηθικής και δεοντολογίας όπως τον τρόπο λειτουργίας του αλγορίθμου ο οποίος προβάλλει αρκετές click bait δημοσιεύσεις (περιεχόμενο του οποίου κύριος σκοπός είναι να προσελκύσει την προσοχή των χρηστών και τους ενθαρρύνει να κάνουν click σε έναν σύνδεσμο) χωρίς να υπολογίζει τους πιθανούς κινδύνους. Κατά την ακρόαση, ο Mosseri είχε ερωτηθεί αν πιστέυει πως οι χρήστες θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, χωρίς να καθοδηγούνται από κάποιον αλγόριθμο και η απάντηση του ήταν πως η εταιρεία ήδη εργάζεται στο να κάνει διαθέσιμη μία λειτουργία η οποία θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα επιλογής.

Διαβάστε επίσης: Νέοι κανόνες ασφαλείας για το Instagram! Απαγορεύεται η εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών!

Η νέα ενημέρωση της εφαρμογής αναμένεται να γίνει διαθέσιμη εντός της ημέρας σε όλους τους χρήστες. Και με τις δύο επιλογές οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται σε χρονολογική σειρά, με την μόνη διαφορά ότι θα επιλέγετε εσείς το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να μην επιλέξετε κανένα από τα δύο και να χρησιμοποιείτε την default επιλογή. Παρέχοντας παρόλα αυτά την συγκεκριμένη δυνατότητα επιλογής του περιεχομένου που θέλουν να βλέπουν οι χρήστες, θα ικανοποιηθούν αρκετοί, ωστόσο εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες και τις χρησιμοποιούν περιστασιακά πιθανόν δεν θα μπουν στην διαδικασία να ανακαλύψουν τις νέες ρυθμίσεις. 

Σε τελική ανάλυση η επιλογή κατάταξης της ροής αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε χρήστης επιθυμεί να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο της υπηρεσίας και πράγματι θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανές βλάβες που προέρχονται από τους αλγόριθμους. 

Διαβάστε επίσης: Οι δυνατότητες του Photoshop και της τεχνητής νοημοσύνης σε μια εφαρμογή για Android & iOS

Φυσικά, καμία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα χρησιμοποιήσει την χρονολογική ροή ως προεπιλογή, εφόσον οι αλγοριθμικά ταξινομημένες ροές θεωρούνται πιο ελκυστικές και, ως εκ τούτου, προσφέρουν καλύτερο τρόπο για να απασχολούν τους χρήστες περισσότερη ώρα ώστε να μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες διαφημίσεις. 

Διαβάστε επίσης: iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε