Η Apple θα διακόψει την κυκλοφορία του Apple Watch Series 3

Η Apple θα διακόψει την κυκλοφορία του Apple Watch Series 3
ired.gr

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του αναλυτή Ming-Chi Kuo στο Twitter ο κύκλος ζωής του Apple Watch Series 3 τελειώνει μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2022.  Λόγω τεχνικών προδιαγραφών το παλαιότερο μοντέλο smartwatch της Apple δεν θα πληροί πλέον τις προυποθέσεις ώστε να δεχτεί την επόμενη έκδοση WatchOS. 

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Magic Keyboard με Touch ID της Apple

Ο γνωστός αναλυτής δεν μας έχει απογοητεύσει στο παρελθόν εφόσον οι δηλώσεις του τις περισσότερες φορές ισχύουν, εξάλλου πρόκειται για μία συσκευή που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και ήδη οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ενα παράδειγμα είναι με την κυκλοφορία του WatchOS 7.5 το 2021, όπου οι χρήστες δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση της ενημέρωσης και έπρεπε να πραγματοποιήσουν εκ νέου την ζευγοποιηση με το iPhone καθώς το Apple Watch Series 3 δεν διαθέτει αρκετό εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για να ολοκληρώσει την ενημέρωση ανεξάρτητα. 

Διαβάστε επίσης: Πώς το Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου

Apple Watch Series 3

Το Apple Watch Series 3 είναι το παλαιότερο smartwatch της Apple που μπορεί να υποστηρίξει την πιο πρόσφατη έκδοση του WatchOS 8, ωστόσο ο επεξεργαστής S3 θεωρείται αρκετά ξεπερασμένος σε θέμα επιδόσεων συγκρίνοντας τον με τον S5 που διαθέτουν τα νεότερα μοντέλα Apple Watch. 

Όσων αφορά την εμφάνιση, το Apple Watch Series 3 είναι επίσης ένα από τα τελευταία μοντέλα που διαθέτει οθόνη Retina OLED 1,65” με παχυτερα πλαίσια και είναι αρκετά πιο ογκώδες από τα τρέχοντα μοντέλα. 

Διαβάστε επίσης: Τι πραγματικά ισχύει για τις φήμες με το Apple Car

watchOS 9

Σύμφωνα με το Ming-Chi Kuo, το watchOS 9 αναμένεται να ανακοινωθεί στο WWDC 2022 το οποίο, όπως και τις άλλες χρονιές, έτσι και φέτος έχει προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Παρόλο που η ανακοίνωση του νέου λογισμικού αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα και να φτάσει στους καρπούς των χρηστών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτό.

Η κυκλοφορία του watchOS 9 θα ανακοινωθεί μαζί με την δεύτερη γενιά των Apple Watch SE και Apple Watch Series 8 τα οποία διαθέτουν ταχύτερους επεξεργαστές και υπόσχονται να προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά υγείας όπως είναι ο αισθητήρας μέτρησης θερμοκρασίας του σώματος.

Διαβάστε επίσης: Πως θα δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο iPhone και στο Apple ID σας