iOS 15.4| Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες iPhone και iPad

iOS 15.4| Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες iPhone και iPad
ired.gr

Μετά από σχεδόν δύο μήνες δοκιμών κυκλοφόρησε η αναβάθμιση iOS 15.4 και iPadOS 15.4. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν σημαντικά χαρακτηριστικά όπως είναι η υποστήριξη μάσκας στο Face ID, το Universal Control νέα emojis και άλλα.

Face ID με μάσκα

Μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις που οι χρήστες περίμεναν για αρκετό καιρό, είναι η λειτουργία του Face ID ενώ φοράτε μάσκα. Η Apple συγκεκριμένα αναφέρει ότι το Face ID σαρώνει τα χαρακτηριστικά γύρω από την περιοχή των ματιών ώστε να επιτευχθεί η αναγνώρηση του χρήστη. 

Η συγκεκριμένη λειτουργία ωστόσο είναι διαθέσιμη μόνο στα iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 και iPhone 13 Pro Max. 

Μόλις ολοκληρώσετε την ενημέρωση και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός θα δείτε την δυνατότητα ενεργοποίσης της νέας λειτουργίας. 

Νέα emoji

To iOS 15.4 περιλαμβάνει πάνω από 40 νέα emoji με περίσσότερες από 120 νέες επιλογές και παραλάγλες και περιλαμβάνουν νέους χαρακτήρες, χέρια που σχηματίζουν καρδιά, δάκρυα χαράς, μπάλα disco, ακτίνες Χ και πολλά άλλα. 

Εκτός από το iOS 15.4, τα νέα emoji είναι διαθέσιμα και στα iPad OS 15.4, tvOS 15.4, watchOS 8.5 και macOS 15.4.

Universal Control 

Το Universal Control που υποστηρίζουν πλέον τα iPadOS 15.4 και τα macOS 15.4  ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο WWDC 2021. To Universal Control απλοποιεί την παράλληλη εργασία σε πολλές συσκευές Mac και iPad επιτρέποντας να χρησιμοποιείτε τα ίδια περιφεριακά.

Με το Universal Control μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του βασικού σας Mac και να ελέγχετε περισσότερα Mac ή iPad  που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. 

Το Universal Control λειτουργεί σε όλες τις συσκευές Mac αναβαθμισμένες σε macOS Monterey 12.3 ή νεοτέρη έκδοση και μπορει να συνεργαστεί με άλλο Mac επίσης με macOS 12.3 ή νεότερη έκδοση και iPad με iPad OS 15.4 εφόσον οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Apple ID. Για το πως να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω χρήσιμο βίντεο που έχει αναρτήσει η Apple. 

Tap to Pay

To Tap to Pay μετατρέπει το iPhone σε POS ανέπαφων πληρωμών. Το iOS 15.4 περιλαμβάνει το API για την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας και υποστηρίζεται από εφαρμογές τρίτων, ώστε να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το iPhone για να δέχονται ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας NFC, Apple Pay και άλλα.