iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε

iOS 15.4| Αναγνώριση του Face ID με μάσκα και πως θα το ενεργοποιήσετε
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε επιτέλους το iOS 15.4 σε όλους τους χρήστες! Με την νέα ενημέρωση έρχεται μία πολύ σημαντική νέα λειτουργία του Face ID που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό. Οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώνουν πλέον τα iPhone ενώ φορούν μάσκα. Η παρόν λειτουρία ωστόσο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως είναι διαθέσιμη σε iPhone 12 και νεότερα μοντέλα. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει ενημερώσει γιατί οι κάτοχοι των iPhone X, Xr, XS και 11 δεν μπορούν να επωφεληθούν από την νέα ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη beta του MacOS Monterey

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του iPhone σας στο iOS 15.4 θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου θα εξηγεί την νέα λειτουργία χρήσης του Face ID με μάσκα. Ωστόσο παρόλο που προσφέρετε αυτή η νέα λειτουργία στους χρήστες η Apple αναφέρει πως το Face ID είναι πιο ακριβές και ασφαλές όταν έχει ρυθμιστεί για την αναγνώριση πλήρους προσώπου. Για να χρησιμοποιήσετε το Face ID ενώ φοράτε μάσκα το iPhone μπορεί να αναγνωρίσει μόνο τα χαρακτιριστικά γύρω από τα μάτια ώστε να πιστοποιήσει την ταυτότητα σας. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple παρουσίασε δύο νέα MacBook Pro

Η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη για την επαλήθευση πρόσβασης σε εφαρμογές τρίτων και στο Apple Pay. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης και με γυαλιά μυωπίας αλλά δεν υποστηρίζει γυαλιά ηλίου. 

Πως να ενεργοποιησετε το Face ID με μάσκα; 

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της νέας ενημέρωσης στα iPhone 12 και 13 θα δείτε μία αναδυόμενη οθόνη για να ρυθμίσετε την λειτουργία του Face ID με μάσκα. 

Εαν σε αυτό έχετε επιλέξει παράβλεψη θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίςσεις > Face ID και κωδικός > Χρήση του Face ID με μάσκα

Στην συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα για να καταχωρήσετε το πρόσωπο σας (δεν είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα κατα την διάρκεια της διαδικασίας) 

Εάν φοράτε γυαλιά οράσεως στην πρώτη σάρωση προσώπου θα σας ζητηθεί να τα αφαιρέσετε και εφόσον ολοκληρωθεί πατάτε το κουμπάκι που γράφει προσθήκη γυαλιών οράσεως κάτω από την ολοκλήρωση.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε η πτυσσόμενη βάση OtterBox για φορτιστή MagSafe

Η προσθήκη της συγκεκριμένης δυνατότητας σίγουρα είναι κάτι που θα βελτιώσει την καθημερινότητα στους χρήστες των iPhone αν και αφήνει απογοητευμένους τους χρήστες των λίγο παλαιότερων μοντέλων οι οποιοί δεν γνωρίζουμε ακόμα για ποιόν λόγο δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και αν αυτό θα αλλάξει στις επόμενες ενημερώσεις.