iPhone 13 & 13 mini| Όσα πρέπει να ξερετε για τα νέα μοντέλα της Apple

iPhone 13 & 13 mini| Όσα πρέπει να ξερετε για τα νέα μοντέλα της Apple
ired.gr

Τηρώντας τις παραδόσεις η Apple πραγματοποίησε και φέτος τον Σεπτέμβριο την παρουσίαση των νέων iPhone. Τα iPhone 13 και 13 mini παρουσιάστηκαν εχθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο event της εταιρείας με τίτλο California Streaming. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα AirPods 3 έρχονται σύντομα και αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά τους

Η νέα σειρά των iPhone 13 δεν διαφέρει ιδιαίτερα εμφανισιακά από την προηγούμενη γενιά αφού όπως και στα iPhone 13 Pro οι περισσότερες αλλαγές είναι στο εσωτερικό των τηλεφώνων. Αισθητή διαφορά στην εμφάνιση κάνει το σύστημα διπλής κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής με τις κάμερες διατεταγμένες αυτή την φορά διαγώνια και ο υπερευρυγώνιος φακός υποστηρίζει πλέον f/1.6 και OIS για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες.. Μία ακόμη διαφορά παρουσιάζει η εγκοπή στο μπροστινό μέρος της συσκευής η οποία είναι μικρότερη καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην επιφάνεια της οθόνης και διαθέτει μία ανασχεδιασμένη True Depth Camera καθώς και τον αισθητήρα Face ID.

Τα iPhone 13 mini και 13 διατηρούν το ίδιο μέγεθος οθόνης Super Retina XDR OLED 5,4 και 5,1 ίντσες με βελτιστοποιημένη αντίθεση στο μαύρο και 28% αύξηση στην μέγιστη εξωτερική φωτεινότητα στα 800 nits και εώς 1200 nits σε περιεχόμενο HDR όπως βίντεο ή φωτογραφίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα ή μετά την κυκλοφορία του iPhone 13;

Τα iPhone 13 και 13 μινι όπως και οι ναβαρχίδες iPhone 13 Pro και 13 Pro Max, διαθέτουν τον νέο ταχύτερο επεξεργαστή της Apple Α15 Bionic, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία είναι ο γρηγορότερος επεξεργαστής που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, έχοντας 50% καλύτερες αποδόσεις από τους ανταγωνιστές. Το νέο chipset Α15 Bionic ενσωματώνει νέο ταχύτερο επεξεργαστή εικόνας Neural Engine ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις φωτογραφικές δυνατότητες των iPhone 13. Οι νέες δυνατότητες Photographic Styles επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται πολλάπλα σημεία μίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Αισθητή βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι και αυτή στο night mode με καλύτερη απόδοση στις νυχτερινες λήψεις και σε δύσκολες συνθήκες. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple δοκιμάζει το Touch ID πάνω στην οθόνη, αλλά όχι για το iPhone 13

To νέο chipset Α15 Bionic προσφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση ενέργειας χρησιμοποιώντας τεχνολογία 5-nanometer και έχει περίπου 15 δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες. O επεξεργαστής εικόνας Neural Engine έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί 15,8 τρισεκατομμύρια δραστηριότητες ανα δευτερόλεπτο και δίνει στα iPhone την δυνατότητα χρήσης νέων λειτουργιών μηχανικής μάθησης μέσω 3rd party applications. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple ανακοίνωσε τις πρώτες πολιτείες στις οποίες θα αναγνωρίζονται οι άδειες οδήγησης και άλλα κρατικά έγγραφα από το Apple Wallet

To iPhone 13 mini όπως και το iPhone 13 είναι διαθέσιμα με αποθηκευτικό χώρο 128, 256, 512GB και 1ΤΒ. Οι τιμές των iPhone 13 mini και iPhone 13, όπως και οι τιμές της σειράς Pro θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι: 

iPhone 13 Pro Max — 1339€  128GB

iPhone 13 Pro —  1229€  128GB

iPhone 13 —  969€ 128GB

iPhone 13 Mini — 869€ 128GB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το νέο iPhone 13 Pro| 120Hz Pro Motion οθόνη, νέα χρώματα, Α15 bionic και πολλά ακόμα!