iPad mini 6: Όλες οι φήμες μέχρι τώρα

iPad mini 6: Όλες οι φήμες μέχρι τώρα
ired.gr

Τα 5 πρώτα μοντέλα της σειράς iPad mini δεν παρουσίασαν μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την εμφάνισή τους. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με το νέο iPad mini 6, καθώς θα υιοθετήσει ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό του iPad Air, διώχνοντας το Home Button και μικραίνοντας το μέγεθος του πλαισίου, έτσι ώστε να μείνει περισσότερος χώρος για μια μεγαλύτερη οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple αναζητά προμηθευτές για την προσθήκη τηλεσκοπικών φακών στις συσκευές της

Χωρίς Home Button, αναμένουμε το Touch ID να βρίσκεται στο κουμπί εκκίνησης όπως και στο iPad Air, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές αν θα αποκτήσει θύρα USB-C ή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί Lightning.  Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει Smart Connector για τη χρήση αξεσουάρ όπως το Magic Keyboard.

Βάσει της προσομοίωσης ενός κατασκευαστή θήκης που διέρρευσε τον Αύγουστο, υπάρχει πιθανότητα τα κουμπιά έντασης ήχου του iPad mini 6 να βρίσκονται στο πάνω μέρος του tablet και όχι στη δεξιά πλευρά, κάτι που θα ήταν μια σημαντική αλλαγή σχεδιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το iPhone 13 θα διαθέτει δορυφορικές επικοινωνίες LEO για κλήσεις και μηνύματα ακόμα και χωρίς δίκτυο

Το tablet αναμένεται να έχει διαστάσεις 206,3mm x 137,8mm x 6,1mm , μικρότερο Apple Pencil και το ίδιο A14 τσιπ που χρησιμοποιείται και στη σειρά iPhone 12.

Πίσω στο 2020, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πως η Apple σχεδίαζε ένα mini iPad με οθόνη LED, μια συσκευή που περίμενε να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους. Αυτό τελικά δε συνέβη και οι φήμες έσβησαν, μέχρι που η DigiTimes, τον Ιούλιο του 2021, είπε ότι το iPad mini 6 θα διαθέτει οθόνη mini-LED.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το event της Apple σχεδόν έφτασε| Πότε και πώς θα γίνει και ποια προϊόντα θα παρουσιαστούν

Ωστόσο, ο αναλυτής οθόνης Ross Young πιστεύει ότι οι πληροφορίες του DigiTimes είναι ανακριβείς και ότι το iPad mini 6 δεν θα περιλαμβάνει οθόνη mini-LED, κάτι που ίσως έχει νόημα γιατί αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία mini-LED περιορίζεται στο υψηλότερης κατηγορίας μοντέλο iPad Pro, και το iPad mini προσφέρεται σε πολύ πιο προσιτή τιμή.

Το iPad mini 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Apple πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα event για την παρουσίαση του iPhone 13 και του Apple Watch Series 7 τον Σεπτέμβριο, αλλά το iPad mini 6 πιθανότατα θα έρθει αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα ή μετά την κυκλοφορία του iPhone 13;