Η Apple αναζητά προμηθευτές για την προσθήκη τηλεσκοπικών φακών στις συσκευές της

Η Apple αναζητά προμηθευτές για την προσθήκη τηλεσκοπικών φακών στις συσκευές της
ired.gr

Σε άρθρο της κορεάτικης ιστοσελίδας The Elec αναφέρεται πως η Apple, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη Samsung στον τομέα των εξαρτημάτων κάμερας, προσέγγισε την Jahwa Electronics. Η παραπάνω αποτελεί μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού της Samsung, παρέχοντας μια μονάδα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας για την κάμερα.

Η Jahwa ανέπτυξε την τεχνολογία της σε συνεργασία με τη Samsung, πράγμα που είναι πιθανό να την κάνει μη συμβατή με τις συσκευές της Apple. Ωστόσο, πιστεύεται πως η Apple έχει ήδη σκεφτεί κάποιες λύσεις για αυτό το μελλοντικό πρόβλημα. Εναλλακτικά, θα αναγκαστεί να καταβάλει κάποιο ποσό στη Samsung ως τέλος αδειοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple ανακοίνωσε τις πρώτες πολιτείες στις οποίες θα αναγνωρίζονται οι άδειες οδήγησης και άλλα κρατικά έγγραφα από το Apple Wallet

Η The Elec συνέδεσε αυτές τις εξελίξεις με τα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2023, ενώ άλλες πηγές αναμένουν τους αναβαθμισμένους τηλεσκοπικούς φακούς τουλάχιστον σε μερικά από τα μοντέλα του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της Electro-Mechanics της Samsung θα προμηθεύει εξαρτήματα όπως ενεργοποιητές και φακούς στην LG, η οποία με τη σειρά της θα χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματα για την κατασκευή της κάμερας που θα χρησιμοποιεί η Apple και θα την προμηθεύει σε αυτή. Αυτή η κίνηση υποτίθεται ότι θα εμποδίσει την Apple να βλάψει τη σχέση της με την LG και θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως αυτό της συμβατότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το iPhone 13 θα διαθέτει δορυφορικές επικοινωνίες LEO για κλήσεις και μηνύματα ακόμα και χωρίς δίκτυο

Η πιθανότητα ενός περισκοπικού φακού σε iPhone του 2022 αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo τον Μάρτιο του περασμένου έτους, και υπήρξαν αρκετές ακόμα φήμες από τότε. Η τεχνολογία θα αυξήσει τις δυνατότητες του οπτικού ζουμ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα τρέχοντα όρια 2x και 2.5x στα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max αντίστοιχα. Το smartphone P40 Pro+ της Huawei, για παράδειγμα, διαθέτει περισκοπικό φακό με οπτικό ζουμ έως και 10x.

Με τα διπλωμένα οπτικά της κάμερας, το φως που απορροφάται από τον αισθητήρα εικόνας κάμπτεται, επιτρέποντας αυξημένο οπτικό ζουμ και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας διατηρώντας παράλληλα έναν συμπαγή σχεδιασμό φακών κατάλληλο για smartphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple φαίνεται να αυξάνει την τιμή του iPhone 13 για να αντισταθμίσει το κόστος παραγωγής τσιπ