Η Apple ανακοίνωσε τις πρώτες πολιτείες στις οποίες θα αναγνωρίζονται οι άδειες οδήγησης και άλλα κρατικά έγγραφα από το Apple Wallet

Η Apple ανακοίνωσε τις πρώτες πολιτείες στις οποίες θα αναγνωρίζονται οι άδειες οδήγησης και άλλα κρατικά έγγραφα από το Apple Wallet
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε τη συνεργασία της με πολλές πολιτείες των Η.Π.Α., οι οποίες θα δώσουν στους κατοίκους τους τη δυνατότητα να προσθέτουν με ασφάλεια την άδεια οδήγησης, την ταυτότητά τους, ή και άλλα κρατικά έγγραφα στο Wallet του iPhone και του Apple Watch. Η Αριζόνα και η Τζόρτζια θα είναι οι πρώτες πολιτείες στις οποίες θα αναγνωριστεί η νέα καινοτομία, με το Κονέκτικατ, την Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα να ακολουθούν.

 Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) θα ενεργοποιήσει επιλεγμένα σημεία ελέγχου και λωρίδες ασφαλείας στα συμμετέχοντα αεροδρόμια. Χτισμένο με βάση την ιδιωτικότητα, το Apple Wallet παρέχει έναν πιο ασφαλή και βολικό τρόπο για τους χρήστες, καθώς θα μπορούν να παρουσιάζουν τα έγγραφά τους στο iPhone ή το Apple Watch τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το iPhone 13 θα διαθέτει δορυφορικές επικοινωνίες LEO για κλήσεις και μηνύματα ακόμα και χωρίς δίκτυο

Όπως ήδη γνωρίζουμε, όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν νέες πιστωτικές κάρτες στο Apple Wallet τους πατώντας το κουμπί + στο πάνω μέρος της οθόνης τους. Ακριβώς την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και για να προσθέσουν τα έγγραφά τους, αν βρίσκονται σε πολιτεία που τα αναγνωρίζει.

Μόλις προστεθούν στο Apple Wallet, οι χρήστες μπορούν να παρουσιάσουν τα έγγραφά τους στην TSA, απλά πατώντας πάνω στον αναγνώστη ταυτότητας της συσκευής τους. Μετά από εξουσιοδότηση με Face ID ή Touch ID, θα αποστέλλονται από τη συσκευή τους μόνο οι απαιτούμενες πληροφορίες, και δε θα υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των εγγράφων, καθώς μόνο το άτομο που τα προσέθεσε στη συσκευή θα μπορεί να τα παρουσιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το event της Apple σχεδόν έφτασε| Πότε και πώς θα γίνει και ποια προϊόντα θα παρουσιαστούν

Το Apple Wallet παρέχει έναν πιο βολικό τρόπο παρουσίασης των κρατικών εγγράφων, ενώ προσφέρει ανώτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε σχέση με ένα φυσικό πορτοφόλι. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η Apple και οι χώρες έκδοσης δεν γνωρίζουν πότε ή πού παρουσιάζουν τις ταυτότητές τους οι χρήστες, ενώ ταυτόχρονα όλα τα δεδομένα ταυτότητας είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται από κάθε επέμβαση και κλοπή. Το Touch ID και το Face ID από την άλλη, διασφαλίζουν ότι το μόνο άτομο που θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες θα είναι αυτό που τις προσέθεσε στη συσκευή.

Επιπλέον, η εφαρμογή ID της Apple για κινητά υποστηρίζει το πρότυπο ISO 18013-5 mDL (δίπλωμα οδήγησης για κινητά), το οποίο καθορίζει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών κατά την παρουσίαση ταυτότητας ή άδειας οδήγησης μέσω μιας κινητής συσκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήσιμες εφαρμογές για Mac που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε - Αύγουστος 2021