Το iPhone 13 θα διαθέτει δορυφορικές επικοινωνίες LEO για κλήσεις και μηνύματα ακόμα και χωρίς δίκτυο

Το iPhone 13 θα διαθέτει δορυφορικές επικοινωνίες LEO για κλήσεις και μηνύματα ακόμα και χωρίς δίκτυο
ired.gr

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, η σειρά iPhone 13 θα διαθέτει υλικό που μπορεί να συνδεθεί με δορυφόρους LEO. Έτσι, αν είναι ενεργοποιημένες οι σχετικές δυνατότητες λογισμικού, οι χρήστες iPhone 13 θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα χωρίς να απαιτείται σύνδεση κινητής τηλεφωνίας 4G ή 5G.

Το iPhone 13, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει ένα προσαρμοσμένο τσιπ Qualcomm X60 που υποστηρίζει δορυφορικές επικοινωνίες. Άλλες μάρκες smartphone θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2022 για να υιοθετήσουν το τσιπ X65 που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή των δορυφορικών επικοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple φαίνεται να αυξάνει την τιμή του iPhone 13 για να αντισταθμίσει το κόστος παραγωγής τσιπ

Το Starlink της SpaceX είναι ένας προμηθευτής της σύνδεσης LEO στο Διαδίκτυο που ίσως ήδη είναι ήδη γνωστός σε ορισμένους αναγνώστες. Ωστόσο, ο πάροχος υπηρεσιών δορυφορικής επικοινωνίας LEO που είναι πιθανότερο να συνεργαστεί με την Apple όσον αφορά την τεχνολογία και την κάλυψη υπηρεσιών λέγεται ότι είναι η Globalstar. Η Qualcomm λέγεται ότι συνεργάζεται με την Globalstar για την υποστήριξη n53 σε μελλοντικά τσιπ X65.

Ο Kuo εξήγησε ότι το απλούστερο σενάριο για την παροχή συνδεσιμότητας LEO στους χρήστες είναι οι μεμονωμένοι φορείς δικτύου να συνεργάζονται με την Globalstar. Δηλαδή, οι πελάτες που συνεργάζονται με έναν φορέα δικτύου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία δορυφορικής επικοινωνίας της Globalstar στο iPhone 13 απευθείας μέσω του χειριστή του δικτύου τους, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα συμβόλαια ή πληρωμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το event της Apple σχεδόν έφτασε| Πότε και πώς θα γίνει και ποια προϊόντα θα παρουσιαστούν

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι δορυφορικές επικοινωνίες LEO είναι μια τεχνολογία συγκρίσιμη με το mmWave 5G όσον αφορά τον αντίκτυπό της στη βιομηχανία δικτύων και ότι η Apple μπορεί να αξιοποιήσει και τις δύο τεχνολογίες. Δήλωσε πως η Apple φαίνεται αισιόδοξη για την τάση των δορυφορικών επικοινωνιών και δημιούργησε μια συγκεκριμένη ομάδα έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών που σχετίζονται με αυτές πριν από λίγο καιρό.

Πιστεύεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει τις δορυφορικές επικοινωνίες LEO σε περισσότερες συσκευές στο μέλλον για να προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους χρήστες. Σύμφωνα με τον Kuo, αυτές μπορεί να είναι η συσκευή προβολής μικτής πραγματικότητας της Apple, το ηλεκτρικό όχημα και άλλα αξεσουάρ IoT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μοντέλα iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβρη και όλα τα χαρακτηριστικά τους