Η Apple φαίνεται να αυξάνει την τιμή του iPhone 13 για να αντισταθμίσει το κόστος παραγωγής τσιπ

Η Apple φαίνεται να αυξάνει την τιμή του iPhone 13 για να αντισταθμίσει το κόστος παραγωγής τσιπ
ired.gr

Η TSMC, η οποία πρόκειται για τον κορυφαίο προμηθευτή τσιπ της Apple, ενημέρωσε τους πελάτες της πως πρόκειται να αυξήσει το κόστος παραγωγής  τσιπ έως και 20%. Οι νέες τιμές τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2022, ενώ οι προσαρμοσμένες τιμές των προϊόντων θα αφορούν τις παραγγελίες που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τη DigiTimes, για τις προηγμένες τεχνολογίες διεργασίας TSMC sub-7nm, οι τιμές θα αυξηθούν κατά 3-10%. Καθώς η Apple αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της TSMC, με τις παραγγελίες της να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, θα υποστεί αύξηση τιμών 3-5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το event της Apple σχεδόν έφτασε| Πότε και πώς θα γίνει και ποια προϊόντα θα παρουσιαστούν

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Apple να αυξάνει το κόστος της επερχόμενης σειράς iPhone 13 για να μετριάσει τον αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους στην κερδοφορία τους.

Σχετικά με το iPhone 13, η εταιρία μας έχει προετοιμάσει για σημαντικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών ειδικά σχεδιασμένων για επαγγελματίες φωτογράφους. Συγκεκριμένα, στα υψηλότερα μοντέλα της επερχόμενης σειράς, η Apple φημολογείται ότι θα προσθέσει υποστήριξη για ProRes βίντεο και βίντεο πορτραίτου. Τα παραπάνω, λοιπόν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη δικαιολογία για την άνοδο στην τιμή της συσκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μοντέλα iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβρη και όλα τα χαρακτηριστικά τους