Τι νέο υπάρχει στη beta 7 έκδοση του iOS 15

Τι νέο υπάρχει στη beta 7 έκδοση του iOS 15
ired.gr

Η Apple σήμερα κυκλοφόρησε την έβδομη beta έκδοση του iOS και iPadOS 15 σε developers για δοκιμαστικούς σκοπούς, με τις ενημερώσεις να έρχονται μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της έκτης beta έκδοσης.

Το iOS 15 πρόκειται να προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από νέες δυνατότητες που επικεντρώνονται στον περιορισμό των περισπασμών και στον περισσότερο χρόνο με φίλους και οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το event της Apple σχεδόν έφτασε| Πότε και πώς θα γίνει και ποια προϊόντα θα παρουσιαστούν

Το FaceTime ενημερώνεται με νέες δυνατότητες του SharePlay για ακρόαση μουσικής, παρακολούθηση βίντεο και κοινή χρήση της οθόνης σας με τις επαφές σας, αν και αυτό θα καθυστερήσει μέχρι και μετά την κυκλοφορία του iOS 15. Στα Μηνύματα, αν μοιραστείτε κάποιο url, φωτογραφία, άρθρο ειδήσεων ή τραγούδι, μπορείτε να δείτε το περιεχόμενό του στις αποκλειστικές εφαρμογές της Apple μέσω μιας νέας λειτουργίας που ονομάζεται “Shared With You”.

Το Focus πλέον σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις σας έτσι ώστε να αποκρύπτουν τις λιγότερο σημαντικές πληροφορίες όσο θα εργάζεστε ή θα περνάτε χρόνο με την οικογένειά και τους φίλους σας, για να μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα στη δραστηριότητά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα ή μετά την κυκλοφορία του iPhone 13;

Οι Χάρτες περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία τρισδιάστατης προβολής σε συγκεκριμένες πόλεις που σας επιτρέπει να βλέπετε ορόσημα 3D. Έχουν προστεθεί εντυπωσιακές AR οδηγίες κατά το περπάτημα και η πλοήγηση ενώ οδηγείτε είναι καλύτερη από ποτέ, ειδικά σε πολύπλοκους κόμβους.

Το Safari επανασχεδιάστηκε, μετακινώντας τη μπάρα URL στο κάτω μέρος της οθόνης (προαιρετικά, καθώς υπάρχει ρύθμιση για την επιλογή της κλασσικής εμφάνισής του), ενώ πλέον υποστηρίζει την οργάνωση των καρτελών σε ομάδες, και τη χρήση επεκτάσεων στο Safari για πρώτη φορά. Αργότερα μέσα στο χρόνο θα υπάρξει η δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητάς σας στην εφαρμογή Wallet για ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Επίσης, η Apple διευκολύνει την προσθήκη καρτών-κλειδιών για ξενοδοχεία, έξυπνες κλειδαριές σπιτιού και πολλά άλλα στην εφαρμογή Wallet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μοντέλα iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβρη και όλα τα χαρακτηριστικά τους

Το Spotlight είναι καλύτερο από ποτέ και μπορεί να φέρει πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης. Επιπλέον, οι Φωτογραφίες διαθέτουν μια λειτουργία “ζωντανού κειμένου” η οποία αποθανατίζοντας τη φωτογραφία ενός κειμένου (π.χ. μια απόδειξη), σας προσφέρει τη μετάφρασή του σε γραπτή μορφή στο κινητό σας. Οι φωτογραφίες μπορούν επίσης να εντοπίσουν ορόσημα, βιβλία, φυτά και κατοικίδια, έτσι ώστε να μπορείτε τραβώντας τη φωτογραφία ενός από τα παραπάνω, να λαμβάνετε πληροφορίες για αυτό.

Η Apple έχει προσθέσει επίσης πολλές βελτιώσεις απορρήτου, όπως μια νέα αναφορά που θα έρχεται στο iPhone και θα σας ενημερώνει πόσο συχνά οι εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες όπως η τοποθεσία σας, και μια λειτουργία του Mail που κρύβει τη διεύθυνση IP σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple δοκιμάζει το Touch ID πάνω στην οθόνη, αλλά όχι για το iPhone 13