Η Apple δοκιμάζει το Touch ID πάνω στην οθόνη, αλλά όχι για το iPhone 13

Η Apple δοκιμάζει το Touch ID πάνω στην οθόνη, αλλά όχι για το iPhone 13
ired.gr

Φήμες θέλουν την Apple να δοκιμάζει μια τεχνολογία Touch ID πάνω στην οθόνη, η οποία πιθανότατα θα ενσωματωθεί σε μελλοντικές συσκευές και όχι στο iPhone 13.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μοντέλα iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβρη και όλα τα χαρακτηριστικά τους

Αναφορές για τη δοκιμή του Touch ID σε iPhone επόμενης γενιάς γίνονται από τον Ιανουάριο, μαζί με ένα νέο οπτικό σύστημα μέσα στην οθόνη, να συνοδεύει το ήδη υπάρχον Face ID. Μέχρι τον Μάρτιο, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε προβλέψει πως η Apple δε θα προσθέσει το Touch ID στο επόμενό της iPhone, καθώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την υλοποίηση της ιδέας.

Το Touch ID, ωστόσο, δεν είναι η μόνη τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί στην οθόνη, καθώς ο Gurman πιστεύει ότι η Apple έχει σαν μακροπρόθεσμο στόχο να εφαρμόσει και το Face ID με παρόμοιο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα ή μετά την κυκλοφορία του iPhone 13;

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν το Face ID και το Touch ID πάνω στην οθόνη, αναφέρονται δύο πιθανά σενάρια.

Στο πρώτο, τα μοντέλα Pro έχουν Face ID ενσωματωμένο στην οθόνη τους, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν με μία προσέγγιση βασισμένη στο notch. Το δεύτερο σενάριο, προσφέρει ενσωματωμένο Face ID στις οθόνες των premium συσκευών, και ενσωματωμένο Touch ID στις οθόνες των πιο οικονομικών μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple για ακόμα μια φορά αλλάζει το σχεδιασμό του Safari στη beta 6 του iOS 15