Η Apple για ακόμα μια φορά αλλάζει το σχεδιασμό του Safari στη beta 6 του iOS 15

Η Apple για ακόμα μια φορά αλλάζει το σχεδιασμό του Safari στη beta 6 του iOS 15
ired.gr

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε την έκτη beta του iOS 15 για προγραμματιστές και επιβεβαίωσε ότι το iOS 15 beta 6 επιφυλάσσει έναν ακόμα επανασχεδιασμό του Safari. Αυτή τη φορά, η εταιρία φαίνεται να έχει αναιρέσει μερικές από τις αλλαγές που έγιναν στις προηγούμενες beta εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μοντέλα iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβρη και όλα τα χαρακτηριστικά τους

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν παράπονα για τη μετακίνηση της μπάρας διευθύνσεων στο κάτω μέρος της επιφάνειας του Safari, οδηγώντας την Apple στην προσθήκη μιας επιλογής για την επιστροφή της URL μπάρας στο πάνω μέρος της.

Λόγω της νέας διάταξης του Safari, πολλά κουμπιά είχαν κρυφτεί από την κύρια επιφάνεια της εφαρμογής, όπως η σελίδα ανανέωσης, οι σελιδοδείκτες και τα κουμπιά κοινής χρήσης. Μετά από αρνητικά σχόλια χρηστών, η Apple προσέθεσε μερικά από αυτά τα κουμπιά πίσω στη γραμμή διευθύνσεων με το iOS 15 beta 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλοφόρησε η πτυσσόμενη βάση OtterBox για φορτιστή MagSafe

Πλέον, η εταιρεία επιστρέφει σε μια πιο οικεία διάταξη του Safari, όμοια με αυτή του iOS 14 και παλαιότερων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος. Στην επιλογή Safari στις Ρυθμίσεις iOS, υπάρχει ένα νέο μενού από όπου μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της ανασχεδιασμένης γραμμής διευθύνσεων στο κάτω μέρος της οθόνης ή του κλασικού σχεδιασμού Safari.

Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα και στο νέο σχέδιο του Safari, πραγματοποιούνται ακόμα αλλαγές οι οποίες το φέρνουν όλο και πιο κοντά στον παλιό του σχεδιασμό. Παρόμοιες επιλογές έχουν προστεθεί στο Safari του iPadOS 15 και στο macOS Monterey.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά της beta 5 έκδοσης των iOS 15 και iPadOS 15