Όλα τα νέα χαρακτηριστικά της beta 5 έκδοσης των iOS 15 και iPadOS 15

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά της beta 5 έκδοσης των iOS 15 και iPadOS 15
ired.gr

Όσο η διαδικασία των δοκιμών beta συνεχίζεται, οι αλλαγές που εισάγονται γίνονται μικρότερες καθώς η Apple αρχίζει να κατασταλάζει σχετικά με τα σχέδιά της για την ενημέρωση. Η πέμπτη έκδοση beta επικεντρώνεται σε μικρές αλλαγές και βελτιώσεις στις λειτουργίες iOS και iPadOS 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Magic Keyboard με Touch ID της Apple

Εικονίδιο εφαρμογής καιρού

Ο σχεδιασμός του εικονιδίου της εφαρμογής του καιρού έχει τροποποιηθεί ελαφρώς. Είναι πιο σκούρο μπλε από την προηγούμενη έκδοση.

Εικονίδιο επαναφόρτωσης Safari

Όταν θα βλέπετε μια ιστοσελίδα σε πλήρη οθόνη, μαζί με την μπάρα URL πλέον θα κρύβεται και το εικονίδιο επαναφόρτωσης της σελίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σχέδια της Apple για την εξαφάνιση του Notch

iPadOS 15 Safari

Όσον αφορά το iPadOS 15, η σημερινή beta αλλάζει τη σκίαση της ενεργής καρτέλας στο Safari, έτσι ώστε να ξεχωρίζει περισσότερο από τις ανενεργές.

Ρυθμίσεις αρχικής οθόνης iPadOS 15

Πλέον, στις ρυθμίσεις Αρχικής οθόνης και Dock, υπάρχει και μια επιλογή για τη χρήση μεγάλων εικονιδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα ικανότητα της Siri να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης έρχεται με το iOS 15

Εικονίδιο κάμερας στο κέντρο ελέγχου

Η Apple σε προηγούμενη beta άλλαξε την εμφάνιση του εικονιδίου της κάμερας και στο ios 15 beta 5, το κέντρο ελέγχου χρησιμοποιεί το πρόσφατα ενημερωμένο εικονίδιο και όχι το παλιό.

Εικονίδιο αναγνώρισης ήχου στο κέντρο ελέγχου

Η Apple άλλαξε και το εικονίδιο για τη λειτουργία αναγνώρισης ήχου στο κέντρο ελέγχου. Προηγουμένως ήταν ένα ηχητικό κύμα σε ένα τετράγωνο, ενώ τώρα είναι ένα ηχητικό κύμα με ένα μικρό εικονίδιο μεγεθυντικού φακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου

Απενεργοποίηση iPhone

Όταν απενεργοποιείτε το iPhone, πλέον θα βλέπετε μια προειδοποίηση ότι το iPhone θα παραμείνει ανιχνεύσιμο. Εάν την πατήσετε, θα υπάρχει η επιλογή "Προσωρινή απενεργοποίηση εύρεσης".

Splash Screens

Η Apple προσέθεσε νέα splash screens με περιγραφές για τα χαρακτηριστικά εφαρμογών όπως οι Φωτογραφίες, οι Υπενθυμίσεις, η Αρχική σελίδα και οι Χάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εφαρμογή του App Store που έγινε γνωστή ως το “Tinder των αντιεμβολιαστών”

Ήχοι background

Υπάρχει μια νέα επιλογή για την απενεργοποίηση των ήχων background όταν το iPhone είναι κλειδωμένο. Η παραπάνω ρύθμιση θα βρίσκεται στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > ήχος και οπτική > ήχοι background.

Πληροφορίες TestFlight στο App Store

Όταν αναζητάτε μια εφαρμογή στο App Store, εάν έχετε εγκαταστήσει την έκδοση TestFlight με τη βοήθεια ενός προγραμματιστή, το App Store θα εμφανίσει την έκδοση TestFlight που έχετε εγκαταστήσει και θα σας προσφέρει έναν σύνδεσμο για να την ανοίξετε.

Επαφές Legacy

Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης της Apple, οι επαφές Legacy έχουν καταργηθεί στην beta 5 και θα προστεθούν εκ νέου σε κάποια μεταγενέστερη ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Dark Mode στους χάρτες Google έρχεται και επίσημα για iPhones μέσα στο μήνα