Πώς το Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου

Πώς το Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου
ired.gr

Το Apple Watch λαμβάνει τα ένσημα για τη σωτηρία ενός ανθρώπου, καθώς ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για μια πτώση η οποία θα μπορούσε να καταλήξει θανατηφόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εφαρμογή του App Store που έγινε γνωστή ως το “Tinder των αντιεμβολιαστών”

Στις 12 Ιουλίου, ο 25χρονος Brandon Schneider από το Long Island, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών μετά από έναν πόνο στην κοιλιά. Εκεί, σύμφωνα με το People, διαγνώστηκε λανθασμένα με πέτρα στα νεφρά.

Ο Brandon, σε συνέντευξή του σε τοπικό συνεργάτη του ABC, περιγράφει πως ζήτησε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο και καθώς έπλενε τα χέρια του, έχασε τις αισθήσεις του και δε θυμάται τίποτα άλλο από τα γεγονότα που ακολούθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα ικανότητα της Siri να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης έρχεται με το iOS 15

Για καλή του τύχη όμως, φορούσε Apple Watch. ‘Ετσι, η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης της συσκευής αναγνώρισε το συμβάν και αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αυτόματο μήνυμα που απαιτεί απάντηση μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς και τον πατέρα του που ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή.

Μεταγενέστερες αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν κάταγμα κρανίου και πολλαπλά αιματώματα που μεγάλωναν σε μέγεθος. Ο Brandon υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου και ξύπνησε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ο ίδιος δηλώνει πως οφείλει την επιβίωσή του στο Apple Watch και στον ενεργό τρόπο ζωής του και παροτρύνει όσους έχουν Apple Watch να ενημερώσουν τις ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η beta 4 του WatchOS 8 κυκλοφόρησε για developers| Τι να περιμένουμε