Το Dark Mode στους χάρτες Google έρχεται και επίσημα για iPhones μέσα στο μήνα

Το Dark Mode στους χάρτες Google έρχεται και επίσημα για iPhones μέσα στο μήνα
ired.gr

Η Google ανακοίνωσε επίσημα το Dark Mode στους χάρτες της για συσκευές Android το Φεβρουάριο και το κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε και για iPhones και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η σκοτεινή λειτουργία θα “ξεκουράσει” τα μάτια σας από την έως τώρα υπερβολικά φωτεινή επιφάνεια των χαρτών, ενώ η Google δήλωσε πως θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση της μπαταρίας του κινητού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σχέδια της Apple για την εξαφάνιση του Notch

Το πεδίο αναζήτησης, η κάτω γραμμή, το καρουζέλ προτάσεων και άλλα κουμπιά θα αλλάξουν το χρώμα τους σε ανοιχτό γκρι. Μια μπλε απόχρωση θα σηματοδοτεί την τρέχουσα καρτέλα σας και το FAB για τη λήψη οδηγιών. Μια πιο σκούρα απόχρωση του γκρι θα προορίζεται για το υποκείμενο στρώμα χάρτη όταν γίνεται μεγέθυνση, ενώ οι δρόμοι και τα ονόματα θα είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμα. Τέλος, οι καρφίτσες και τα εικονίδια θα αποκτήσουν μια παρόμοια απόχρωση που θα ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα.

Με μια ακόμα νέα ενημέρωση των χαρτών Google, πέρα από την γρήγορη αποστολή της τρέχουσας διεύθυνσής σας, θα έχετε και τη δυνατότητα να "μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο". Η παραπάνω λειτουργία θα είναι αυτόματα ενεργή για μια ώρα, ενώ θα μπορεί να παραταθεί σε τρεις ημέρες αλλά και να διακοπεί ανά πάσα στιγμή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η beta 4 του WatchOS 8 κυκλοφόρησε για developers| Τι να περιμένουμε