Τα σχέδια της Apple για την εξαφάνιση του Notch

Τα σχέδια της Apple για την εξαφάνιση του Notch
ired.gr

Μια ιδέα της Patently Apple, εξηγεί πώς μια οθόνη θα μπορούσε να κινηθεί έτσι ώστε να εμφανίζει και να κρύβει την μπροστινή κάμερα και άλλα οπτικά εξαρτήματα.

Η Apple περιγράφει αυτόν τον μηχανισμό ως ένα “παράθυρο” της οθόνης, μέσω του οποίου μπορεί να λειτουργήσει μια κάμερα ή άλλα εξαρτήματα του πίνακα TrueDepth, όπως ένας προβολέας για το Face ID. Στη συνέχεια, όσο αυτά τα εργαλεία δε θα χρησιμοποιούνται, η οθόνη θα μετακινείται πίσω στην περιοχή του παραθύρου για να κρύψει τους αισθητήρες από κάτω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα ικανότητα της Siri να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης έρχεται με το iOS 15

Η ιδέα της Patently Apple, περιγράφει δύο κύρια μηχανικά μέσα μέσω των οποίων η οθόνη θα μπορούσε να κινηθεί για να δημιουργήσει ένα παράθυρο για τα εξαρτήματα του Notch.

Το πρώτο πρόκειται για μια “οθόνη-πτερύγιο”, η οποία αποτελείται είτε από μια εύκαμπτη οθόνη είτε από ένα ξεχωριστό άκαμπτο στρώμα οθόνης που κινείται γύρω από έναν μεντεσέ. Με αυτόν τον τρόπο, το πτερύγιο θα λυγίζει μακριά από την υπόλοιπη οθόνη, εμφανίζοντας το παράθυρο για τα εξαρτήματα.

Η δεύτερη ενσωμάτωση, πρόκειται για μια ευέλικτη οθόνη που κινείται μέσω ενός ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου ενεργοποιητή, ο οποίος θα σύρει ολόκληρη την οθόνη προς τα κάτω για να ανοίξει η περιοχή του παραθύρου και να εμφανίσει τα εξαρτήματα του Notch. Αυτές οι μηχανικές κινήσεις θα γίνονται κάτω από το γυαλί της οθόνης.

Παρόλο που το παραπάνω δεν αποτελεί κάποια επιβεβαίωση των σχεδίων της Apple για τα μελλοντικά της προϊόντα, υπογραμμίζει συγκεκριμένους τομείς τους οποίους ερευνά η εταιρία. Συγκεκριμένα, πιστεύεται πως η Apple διερευνά μια νέα διάταξη μπροστινής κάμερας για τα iPhones το 2022, με την ολική αφαίρεση του Notch να αναμένεται μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το iPad Mini 6 έρχεται και αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά του