Η νέα ικανότητα της Siri να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης έρχεται με το iOS 15

Η νέα ικανότητα της Siri να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης έρχεται με το iOS 15
ired.gr

Για λόγους ασφαλείας, ταχύτητας ή απλά κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο, το iOS 15 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες της Siri χωρίς τη χρήση του internet. Για προφανείς λόγους, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στις offline δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού, από τους οποίους κάποιοι ήταν αναμενόμενοι, ενώ άλλοι όχι και τόσο.

Η Apple, θέλοντας να κάνει την εμπειρία σας εύκολη και γρήγορη, σας προσφέρει τις εκτός σύνδεσης λειτουργίες της Siri αυτόματα με την ενεργοποίηση του iOS 15 λογισμικού. Δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσετε εσείς από τις ρυθμίσεις σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple κυκλοφόρησε τη beta 4 του iOS 15| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Μέχρι τώρα, όλες οι λειτουργίες της Siri, εκτός από την υπαγόρευση, λειτουργούσαν με τη χρήση internet. Ακόμα και οι πιο απλές από αυτές, όπως η ερώτηση “Siri, τι ώρα είναι;” Πλέον, η Siri θα χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας μόνο όταν χρειάζεται να το κάνει.

Δυστυχώς, όμως, οι εκτός σύνδεσης ικανότητες της Siri είναι ακόμα αρκετά περιορισμένες. Παρακάτω είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο:

  • Ορισμός και αλλαγή χρονομέτρων
  • Ορισμός και αλλαγή ξυπνητηριών
  • Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργιών όπως το BlueTooth και η λειτουργία πτήσης
  • Αλλαγή έντασης του ήχου
  • Άνοιγμα κάποιας ήδη κατεβασμένης εφαρμογής
  • Μετάβαση στο επόμενο ή προηγούμενο τραγούδι

Η τελευταία λειτουργία, ωστόσο, δε φαίνεται και πολύ χρήσιμη, καθώς αν βρίσκεστε εκτός σύνδεσης, η Apple Music δε θα μπορεί να φορτώσει το επόμενο τραγούδι αν αυτό δεν είναι ήδη κατεβασμένο στη συσκευή σας. Επίσης αυτό ισχύει μόνο για τραγούδια. Ακόμα κι αν έχετε κατεβασμένο στη συσκευή σας κάποιο επεισόδιο ή podcast, η Siri δεν μπορεί να μεταβεί στο επόμενο ή το προηγούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εφαρμογή του App Store που έγινε γνωστή ως το “Tinder των αντιεμβολιαστών”