Η Apple teasάρει πως το Apple Music θα αλλάξει την μουσική για πάντα

Η Apple teasάρει πως το Apple Music θα αλλάξει την μουσική για πάντα
ired.gr

Με ένα βίντεο που δημοσίευσε η Apple στην εφαρμογή του Apple Music για macOS και iOS tesάρει πως η μουσική εμπειρία των χρηστών θα αλλάξει για πάντα και κάνει μία εισαγωγή στην 3D επιλογή ήχου χωρίς απώλειες.

Διαβάστε επίσης: Apple Spring Loaded Event| Όλα τα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία

Πιο συγκεκριμένα, στην στήλη περιήγησης της Apple Music, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων, όπου απεικονίζεται το σήμα της apple, το οποίο περιστρέφεται γύρω γύρω. Όσο το λογότυπο γυρίζει, εμφανίζονται όλο και περισσότερες αντιγραφές του ενώ παράλληλα, το χρώμα της οθόνης αλλάζει από μαύρο σε άσπρο. Έπειτα, εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα “Έρχεται σύντομα” και η προειδοποίηση: “Ετοιμαστείτε. Η μουσική θα αλλάξει για πάντα.”,  κάτι που πιθανών υποδηλώνει ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για τα airpods τρίτης γενιάς, παράλληλα με την νέα μορφή ήχου χωρίς απώλειες, την Τρίτη 18 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τα νέα ασύρματα over-ear AirPods Max

Φημολογείται πως η Apple ετοιμάζει μία επιλογή υψηλής ποιότητας για την Apple Music, η οποία θα προσφέρει στους συνδρομητές της audio streams σε υψηλότερα bitrate. 

Όσο οι φήμες εστιάζουν σε ένα νέο χαρακτηριστικό που αφορά μία μορφή ήχου δίχως απώλειες, από το animation επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξει επίσης νέα δυνατότητα 3D ήχου. Είναι γνωστό πως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα πάρει την μορφή της μουσικής μετά από την ενίσχυση και την συνεργασία του με το Spatial Audio, μια λειτουργία που προσφέρουν τα AirPods Pro και AirPods Max. Με λίγα λόγια, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να στριμάρουν τραγούδια σε υψηλότερη ποιότητα και να τα απολαμβάνουν σε μία μορφή Spatial Audio χρησιμοποιώντας το Dolby Atmos μέσω των AirPods Pro και AirPods Max. 

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone

Πηγές από δισκογραφική εταιρεία είχαν κάνει αναφορά πως από την 1η Μαΐου μία λειτουργία μετάδοσης ήχου πρόκειται να ανακοινωθεί από την Apple. Η επιλογή αυτή θα έχει μία έξτρα χρέωση, η οποία ανέρχεται στα 9.99$ για κάθε χρήστη και είναι και η υψηλότερη χρέωση, σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές μουσικής της Apple.  

Μέσω λοιπόν αυτής της νέας λειτουργίας που προσφέρει η Apple, η μουσική θα προσφέρεται σε πολύ υψηλότερα bitrates από ότι έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή, ενώ το Apple Music μεταδίδει κανονικά τα κομμάτια στα 256 kbps, με την λειτουργία του lossless audio τα bitrate θα είναι αρκετά υψηλότερα, όπως και στην εφαρμογή Tidal όπου το maximum bitrate ανέρχεται στα 1,411Kbps.

Διαβάστε επίσης: Έντονη η αντίδραση του Spotify για τα νέα συνδρομητικά πακέτα Apple One