Τι πραγματικά ισχύει για τις φήμες με το Apple Car

Τι πραγματικά ισχύει για τις φήμες με το Apple Car
ired.gr

Τα τελευταία 24ωρα ειδήσεις για ένα νέο ηλεκτρικό αυτόματο αυτοκίνητο της Apple έχουν κατακλήσει το διαδίκτυο. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν όλα αυτα που διαβάζουμε αποτελούν κάτι που ισχύει ή αν ξεκίνησαν όλα από μία φήμη που απλά συνεχίζεται; Μέχρι στιγμής οι φήμες για το Apple Car αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αμάξι με την επωνυμία της εταιρείας, τεχνολογία μπαταρίας “επόμενης γενιάς”, αυτόματο πιλότο και αισθητήρες LiDAR. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τα νέα ασύρματα over-ear AirPods Max

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo σχολιάσε πως όλα όσα ακούγονται για το Apple Car είναι απλά υποθέσεις. Τα σχέδια της Apple μπορεί να μην αφορούν ένα αμάξι με την επωνυμία της εταιρίας, όμως όπως είναι λογικό η εταιρεία κάνει συνεχώς έρευνες και εξελίσει τεχνολογίες όπως αυτη της αυτόματης οδήγησης ή άλλες καινοτομίες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ήδη υπάρχον αμάξι.

Διαβάστε επίσης: Συσκευή εντοπισμού το νέο αξεσουάρ της Apple

Ο Kuo ωστόσο αναφέρει πως σε περίπτωση που μία τέτοια φήμη ισχύει το συντομότερο που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το  Apple car είναι το 2025, καθώς η Apple απέχει πολύ ακόμα από την τεχνητή νοημοσύνη που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα αμάξι με αυτόματο πιλότο. Άλλοι αναλυτές επίσης αμφέβαλλαν για αυτή την φήμη ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk σχολίασε πως είναι ηλεκτρομηχανικά αδύνατον να διαθέτει μπαταρία monocell.

Διαβάστε επίσης: iPad Air 4ης Γενιάς | Με οθόνη edge-to-edge, touch-id στο power button και τον Α14 bionic