Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 12 με OLED οθόνη και 5G

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 12 με OLED οθόνη και 5G
ired.gr

Τα τέσσερα μοντέλα iPhone 12 διαθέτουν νέο σχεδιασμό που θυμίζει αρκετά τα iPhone 4 και iPhone 5. Το πρώτο από τα τέσσερα νέα μοντέλα που είδαμε στην παρουσίαση είναι το iPhone 12, η οθόνη του iPhone 12 έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το iPhone 11 στις 6,1 ίντσες με τεχνολογία οθόνης Super Retina XDR, ωστόσο θα είναι 11% πιο λεπτό, 15% μικρότερο και 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο. Η οθόνη του είναι ακόμη πιο ανθεκτική από αυτή του προγενέστερου iPhone 11 αφου είναι κατασκευασμένο από ένα γυάλινο κάλυμμα κεραμικής ασπίδας το οποίο έχει αντίσταση στις ρωγμές κατά την πτώση. Επίσης όσων αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το iPhone 12 θα διαθέτει τον νέο επεξεργαστή της Apple Α14 Bionic, αναβαθμισμένο φακό κάμερας 7 στρώσεων ο οποίος έχει την δυνατότητα λήψης υψηλής ευκρίνειας φωτογραφιών από άκρη σε άκρη και έχει 27% πιο βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. To iPhone 12 θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα, μαύρο, λευκό, κόκκινο, πράσινο και μπλε. 

Διαβάστε επίσης: Αυτές θα είναι οι επίσημες τιμές των iPhone 12 στην Ελληνική αγορά και οι μειώσεις σε παλαιότερα μοντέλα

MagSafe

Η Apple ανακοίνωσε επίσης το νέο σύστημα φόρτισης MagSafe, το οποίο ανεβάζει το επίπεδο της ασύρματης φόρτισης που ξέραμε μέχρι τώρα! Το MagSafe διαθέτει μαγνήτη ο οποίος δίνει την δυνατότητα στο iPhone να αναγνωρίζει τα αξεσουάρ και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης, αφού κάθε ένα από τα αξεσουάρ MagSafe μπορεί να συνδεθεί μαγνητικά στο iPhone. Συμβατότητα με το MagSafe έχουν όλες οι θήκες της Apple για το iPhone 12 καθώς και τα νέα αξεσουάρ της Apple τα οποια περιλαμβανουν τα παρακάτω:

  • Φορτιστής MagSafe, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με οποιαδήποτε θήκη της Apple. 
  • MagSafe Wallet, το πορτοφόλι της Apple το οποίο εφάπτεται στην πίσω όψη της συσκευής σας
  • MagSafe Duo Charger, ο νέος διπλός φορτιστής της Apple ο οποιός σας δίνει την δυνατότητα να φορτίσετε ταυτόχρονα και το iPhone και το Apple Watch.

Άλλοι κατασκευαστές αξεσουάρ έχουν ξεκινήσει επίσης να εργάζονται πάνω σε περισσότερα αξεσουάρ MagSafe όπως φορτιστές, συμβατές θήκες και docks τα οποία θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. 

Διαβάστε επίσης: iPad Air 4ης Γενιάς | Με οθόνη edge-to-edge, touch-id στο power button και τον Α14 bionic

Παρελκόμενα

H σειρά των iPhone 12 είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και δεν θα περιλαμβάνονται πλέον στην συσκευασία ακουστικά και φορτιστής για οικολογικούς λόγους. Το μόνο αξεσουάρ που θα περιλαμβάνεται στην συσκευασία είναι ένα καλώδιο USB-C to Lightning.

iPhone 12 mini

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα μικρότερο πιο οικονομικό iPhone, το iPhone 12 mini το οποίο διαθέτει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το iPhone 12 όμως μικρότερο μέγεθος και οθόνη 5,4 ιντσών Super XDR OLED. 

Τιμές 

Οι τιμές των νέων iPhone για την Ελλάδα έχουν γίνει ήδη γνωστές και είναι οι ακόλουθες: 

  • iPhone 12 64GB - €969
  • iPhone 12 128GB - €1029
  • iPhone 12 256GB - €1159
  • iPhone 12 mini 64GB - €869
  • iPhone 12 mini 128GB - €929
  • iPhone 12 mini 256GB - €1059

Διαβάστε επίσης: Από 279$ ξεκινάει η τιμή του νέου οικονομικότερου Apple Watch SE