iOS 14| Πως θα δημιουργήσετε τα δικά σας Widgets

iOS 14| Πως θα δημιουργήσετε τα δικά σας Widgets
ired.gr

Widgets

Η νέα έκδοση του iOS έφερε για πρώτη φορά τα widget στην αρχική σας οθόνη! Τα widget είναι συντομεύσεις εφαρμογών τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική σας οθόνη ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή που θέλετε καθώς και να δείτε επιπλέον πληροφορίες. Για παράδειγμα η προσθήκη του widget μουσικής σας προβάλλει τι ακούσατε τελευταία φορά και σας επιτρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής σας.

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Πώς να κρύψετε τις σελίδες των εφαρμογών σας από την οθόνη αφετηρίας

Πώς να προσθέσετε widgets στην αρχική σας οθόνη

  1. Πατήστε παρατεταμένα ένα κενό σημείο στην αρχική σας οθόνη
  2. Πατήστε το + πάνω αριστερά
  3. Επιλέξτε το widget που θέλετε να χρησιμοποιήσετε
  4. Σύρετε το widget στην θέση που θέλετε

Προστοπαρόν τα περισσότερα widget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι εφαρμογών της Apple, όμως συνεχώς και περισσότερες εφαρμογές αναπτύσουν τα δικά τους widget οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. 

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Πως να κάνετε αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών Mail και Safari

Δημιουργήστε δικά σας widget με το Widgetsmith

  1. Κάνετε λήψη και άνοιγμα της εφαρμογής Widgetsmith από το Appstore
  2. Επιλέξτε την επιλογή small#1 και στην συνέχεια Default Widget
  3. Διαλέξτε το Widget που θέλετε και στην συνέχεια τροποποιήστε την γραμματοσειρά “Font” το χρώμα “Tint Color” και το “Background Color”
  4. Επιλέξτε το βελάκι πάνω αριστερά για να πάτε πίσω στο μενού και στην συνέχεια “Save” 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 13.7 είναι πλέον διαθέσιμο για εγκατάσταση με την λειτουργία γνωστοποιήσεων έκθεσης Covid-19

Για να προσθέσετε στην αρχική οθόνη το widget που δημιουργήσατε ακολουθήστε την διαδικασία που αναφέραμε πριν για να κάνετε προσθήκη Widget και στην εύρεση widget επιλέξτε την εφαρμογή “Widgetsmith” > Μετά επιλέγετε το Small και προσθήκη widget.

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Κρυφά χαρακτηριστικά

Δημιουργήστε δικά σας widget με το Color Widgets

Η εφαρμογή Color Widgets προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από το Widgetsmith και μπορείτε να επιλέξετε από μία ποικιλία ήδη έτοιμων σχεδίων ή να κατασκευάσετε το δικό σας με ότι φωτογραφία θέλετε. Για να τα κάνετε όλα αυτά θα πρέπει αρχικά να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App store και να πατήσετε άνοιγμα.

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετά όμορφα έτοιμα σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν όμως θέλετε να το δημιουργήσετε μόνοι σας πατάτε στην πρώτη επιλογή που λέει “Active Widget”. 

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέα χαρακτηριστικά

Στο επόμενο στάδιο μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα και το στυλ που επιθυμείτε ή να πατήσετε “Add Photo” για να προσθέσετε μία δικιά σας φωτογραφία. 

Αφού δημιουργήσετε το widget που θέλετε πατάτε SET WIDGET 

Στην συνέχεια για να προσθέσετε το widget που δημιουργήσατε στην αρχική σας οθόνη ακολουθείτε την κλασική διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω για προσθήκη widget και θα το βρείτε εκει! 

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone