iOS 14| Πως να κάνετε αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών Mail και Safari

iOS 14| Πως να κάνετε αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών Mail και Safari
ired.gr

To iOS 14 και iPadOS 14 είναι πλέον διαθέσιμα στο ευρύ κοινό με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις απόδοσης. Η καινούργια ενημέρωση που μόλις κυκλοφόρησε, επιτρέπει στους χρήστες να θέσουν εφαρμογές τρίτων ως προεπιλεγμένες, όπως για παράδειγμα να αλλάξετε την εφαρμογή Mail ή το Safari. 

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέα χαρακτηριστικά

Η Microsoft έχει προσαρμόσει ήδη τις εφαρμογές της ώστε να υποστηρίζουν το iOS 14 και οι χρήστες της Apple έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν το Outlook ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για τα email τους ή το Microsoft Edge ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Δεν μπορείτε ακόμη να θέσετε ως προεπιλεγμένη οποιαδήποτε εφαρμογή από το App Store αφού η Apple έχει θέση ορισμένους όρους και κριτήρια για την κάθε εφαρμογή τα οποία πρέπει να τηρούνται. Όσων αφορά μερικές από τις εφαρμογές της Google, όπως το Gmail, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα αφού η Google δεν υποστηρίζει αυτή την επιλογή. 

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone

Για να μπορέσετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

Για αλλαγή της εφαρμογής περιήγησης: 

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμισεις
  2. Χρησιμοποιήστε την μπάρα αναζήτησης για να βρείτε το πρόγραμμα περιήγησης σας
  3. Στην επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί, επιλέξτε προεπιλεγμένη εφαρμογή περιήγησης και στην συνέχεια επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιείτε 

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε την εφαρμογή που θέλετε διαθέσιμη για να την επιλέξετε, είναι λογικά επειδή δεν υποστηρίζει ακόμα το χαρακτηριστικό, όμως αναμένεται από πολλούς developers να γίνει σύντομα διαθέσιμο. Αν δεν βρίσκετε την επιλογή αλλαγής του προγράμματος περιήγησης διαθέσιμη, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει την συσκευή σας σε iOS 14. 

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Κρυφά χαρακτηριστικά

Για αλλαγή της εφαρμογής email: 

  1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις
  2. Χρησιμοποιήστε την μπάρα αναζήτησης για να βρείτε την εφαρμογή email 
  3. Στην συνέχεια επιλέξτε προεπιλεγμένη εφαρμογή email, και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιείτε 

Διαβάστε επίσης: Time Flies | Όλα τα νέα από την παρουσίαση της Apple