Έντονη η αντίδραση του Spotify για τα νέα συνδρομητικά πακέτα Apple One

Έντονη η αντίδραση του Spotify για τα νέα συνδρομητικά πακέτα Apple One
ired.gr

To Spotify έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την Apple για εκμετάλλευση της δύναμης της και για την χρήση μονοπωλιακών επιχειρηματικών πρακτικών. Αμέσως μετά από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Apple μέρος των οποίων ήταν και το Apple One, το Spotify μοιράστηκε την αντίδραση του μέσω του δημοσιογράφου Cheddar J.D. Durkin ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: To Spotify χαρίζει 3 μήνες δοκιμαστικής συνδρομής

Για άλλη μια φορά, η Apple χρησιμοποιεί την θέση της για την εφαρμογή άδικων πρακτικών η οποίες θα θέσουν σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές της, προσελκύοντας το καταναλωτικό κοινό. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές ανταγωνιστικότητας να ενεργήσουν άμεσα και να περιορίσουν την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple, την οποία έχουν αφήσει να ενεργεί ανεξέλεγκτα και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινότητα των προγραμματιστών και απειλεί το να ακουστούν, να καλλιεργηθούν και να συνδεθούν οι συλλογικές μας ελευθερίες.”

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την δωρεάν συνδρομή ενός έτους στο Apple TV+

Το Spotify καλεί τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα, καθώς αυτό το διάστημα εκκρεμεί και η αγωγή της με την Epic Games για τις πρακτικές της εταιρείας στο App Store. H Apple δεν έμεινε άπραγη και μετά από λίγες ώρες δημοσιευσε την απάντηση της μέσω του δημοσιογράφου Stephen Nellis, οπου επιμένει ότι οι πελάτες της είναι σε θέση να απολαύσουν εναλλακτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα αναφέρει:

“Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν και να απολαύσουν εναλλακτικές λύσεις για όλες τις υπηρεσίες της Apple. Παρουσιάσαμε το Apple One επειδή αποτελεί μια άξια λύση ώστε να μπορούν οι πελάτες με ευκολία να έχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες της Apple. Προτείνουμε το Apple One να χρησιμοποιηθεί ώστε οι ήδη υπάρχοντες συνδρομητές να μπορούν να εξοικονομίσουν χρήματα με βάση τις συνδρομές που ήδη έχουν. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις υπηρεσίες μας  και θέλουν να κερδίσουν περισσότερα δίνοτας λιγότερα και είναι επίσης ιδανικό για οικογένειες. Επίσης επιλεγμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Apple One μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε όλες σας τις συσκευές που δεν είναι της Apple και μπορείτε να τις ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή.”

Διαβάστε επίσης: Review Apple TV+| Ο νέος ανταγωνιστής του Netflix έφτασε!

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το Spotify ασχολείται με το ζήτημα της Apple καταγγέλλοντας την αρχικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και στην συνέχεια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας πως το να λαμβάνει η Apple το 30% των εσοδων μιας εφαρμογής στο App Store είναι αδικαιολόγητο. 

Διαβάστε επίσης: Time Flies | Όλα τα νέα από την παρουσίαση της Apple