iPad Air 4ης Γενιάς | Με οθόνη edge-to-edge, touch-id στο power button και τον Α14 bionic

iPad Air 4ης Γενιάς | Με οθόνη edge-to-edge, touch-id στο power button και τον Α14 bionic
ired.gr

H Apple ανανέωσε την σειρα τον iPad Air με ολοκαίνουργιο σχεδιασμό, μεγαλύτερη, οθόνη και πανίσχυρο επεξεργαστή! Το νέο iPad Air 4ης γενιάς έχει δανειστεί αρκετά χαρακτηριστικά από την σειρά των iPad Pro, περιλαμβάνει όμως παράλληλα αρκετές βελτιώσεις διατηρώντας παράλληλα χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα iPad Pro. 

Διαβάστε επίσης: Time Flies | Όλα τα νέα από την παρουσίαση της Apple

Το νέο iPad Air κυκλοφορεί σε πέντε χρώματα, silver, space grey, rose gold, green και sky blue. 

Διαβάστε επίσης: H Apple αποκάλυψε και διέθεσε για αγορά το νέο iPad Pro 2020

Με τον νέο σχεδιασμό δεν υπάρχει πλέον το home button που είχαν όλα τα προηγούμενα μοντέλα, όμως η Apple παρόλα αυτά για πρώτη φορά πρόσθεσε αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο power button. Τα πλαίσια γύρω από την οθόνη έχουν ελαχιστοποιηθεί αρκετά με αποτέλεσμα η επιφάνεια οθόνης να είναι αισθητά μεγαλύτερη στις 10.9 ίντσες αντί των 10.5 της προηγούμενης γενιάς iPad Air. H Liquid Retina οθόνη, διαθέτει ανάλυση 2360x1640 pixels και διαθέτει αντι-ανακλαστική επίστρωση. 

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφίες αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά του iPhone 12 Pro Max κάμερα, 120Hz οθόνη, μέγεθος notch

Το iPad Air 4ης γενιάς είναι επίσης το πρώτο προϊόν που έρχεται με τον νέο πανίσχυρο επεξεργαστή Α14 Bionic 6 πυρήνων ο οποίος προσφέρει 40% καλύτερη απόδοση από το iPad Air προηγούμενης γενιάς και καλύτερες επιδόσεις κατα 30% στην απόδοση των γραφικών εξαιτίας της 4πύρινης GPU. Η Apple ανέφερε επίσης πως η απόδοση κατα την διάρκεια λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας δεν θα επηρεάζεται. 

Όπως φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρο, το νέο iPad Air διαθέτει θύρα USB Type-C για μεταφορά δεδομένων εώς και 5Gbps, για 10 φορές γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων από το καλώδιο Lightning που η Apple αποφάσισε να αφήσει πίσω. Στην μπροστινή του όψη διαθέτει κάμερα 7mp με δυνατότητα καταγραφής βίντεο FHD στα 60fps, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία κάμερα 12MP με βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης, δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ στα 60fps και στα 240fps όταν πρόκειται για slow motion.

Απο αξεσουάρ το νέο iPad Air είναι συμβατο με το Magic Keyboard και με το Apple Pencil το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μαγνητικά στα πλαϊνά μέρη της συσκευής. Θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα από τον επόμενο μήνα και η τιμή του ξεκινάει από τα 599$. 

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Κρυφά χαρακτηριστικά