iOS 14| Κρυφά χαρακτηριστικά

iOS 14| Κρυφά χαρακτηριστικά
ired.gr

Είτε αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την Beta έκδοση του iOS 14 ή περιμένετε την αναβάθμιση που θα γίνει το φθινόπωρο, μόλις την εγκαταστήσετε θα αντιληφθείτε άμεσα τα νέα χαρακτηριστικά, όπως τα widget στην αρχική οθόνη, την βιβλιοθήκη εφαρμογών, το καρφίτσωμα συζητήσεων, τον διαφορετικό πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό και πολλά άλλα. Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iOS 14 όμως δεν γίνονται άμεσα διακριτά, για αυτό παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές κρυφές λειτουργίες του που πρέπει να γνωρίζετε!

Διαβάστε επίσης: iOS 14| Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέα χαρακτηριστικά

  • Αναγνώριση Φωνής

Η αναγνώριση φωνής είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας και δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει όσους χρειάζονται βοήθεια στο να ακούσουν τους ήχους του περιβάλλοντος τους. Με την ενεργοποίηση της αναγνώρισης φωνής το iPhone θα επεξεργάζεται συνεχώς τους περιβαλλοντικούς ήχους και θα ειδοποιεί τους χρήστες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης ανάγκης. Στις ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή να διαλέξετε σε ποιους θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση για παράδειγμα, σειρήνες, ζώα, ηλεκτρικές συσκευές, κουδούνι και άλλα.

  • Δυνατότητα προβολής βίντεο 4Κ 

Με το iOS 14 έχετε την δυνατότητα προβολής βίντεο 4Κ στην εφαρμογή του Youtube και του Apple TV. Παρόλο που τα iPhone και iPad δεν έχουν οθόνες 4Κ η επιλογή προβολής σε υψηλότερη ανάλυση θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο όριο των 1080p.

Διαβάστε επίσης: H Apple πιθανόν να επιτρέψει την επιλογή χρήσης εφαρμογών τρίτων ως προεπιλεγμένων στις συσκευές iOS

  • Λειτουργία Back Tap

Με την νέα λειτουργία Back Tap, πατώντας δύο ή τρείς φορές στο πίσω μέρος της συσκευής σας μπορείτε να μεταβείτε εύκολα στις ρυθμίσεις ή στις εφαρμογές που θα επιλέξετε, όπως να το να μεταβείτε κατευθείαν στο κέντρο ελέγχου, στην οθόνη κλειδώματος, στην κεντρική οθόνη, να ελέγξετε την αυξομείωση ήχου, να βγάλετε στιγμιότυπο και πολλά άλλα. 

  • Προσαρμογή Ήχου Ακουστικών

Μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα >Ήχος / Οπτικά, θα δείτε μια νέα επιλογή για την προσαρμογή των ακουστικών. Οι ρυθμίσεις προσαρμογής ήχου των ακουστικών σας δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείτε τα επίπεδα ήχου όπως για παράδειγμα να πειράξετε τα μπάσα, τα φωνητικά και άλλα εως ότου να βρείτε τις ρυθμίσεις που σας ταιριάζουν! Παρόλο που η προσαρμογή ήχου ακουστικών δημιουργήθηκε ως επιλογη προσβασιμότητας για όσους έχουν πρόβλημα ακοής, θα είναι χρήσιμη επίσης για αρκετούς χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ήχου.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone

  • Mirrored Selfies

Από προεπιλογή η κάμερα στην μπροστινή όψη του iPhone σας δείχνει την εικόνα ανάποδα. Σε περίπτωση που θέλετε να γίνει αντιστροφή της εικόνας ώστε να φαίνονται όλα από την αντίθετη πλευρά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα και ενεργοποιήστε την επιλογή Mirror Front Camera. 

  • Ετικέτες στις φωτογραφίες

Οι ετικέτες στις φωτογραφίες είναι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρο στα mac και εξυπηρετεί στην ευκολότερη αναζήτηση φωτογραφιών από την συλλογή σας. Στο iOS 14 αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται διαθέσιμο και για iPhone και για iPad και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα από την εφαρμογή των φωτογραφιών. Μεταβείτε στην φωτογραφία που επιθυμείτε να προσθέσετε μία ετικέτα επιλέξτε περισσότερες λεπτομέρειες και στην συνέχεια προσθήκη ετικέτας ώστε να πληκτρολογήσετε αυτό που θέλετε. 

Διαβάστε επίσης: Οι έξυπνες λάμπες Yeelight της Xiaomi θα υποστηρίζονται από το HomeKit

  • Κρύψιμο εφαρμογών από το μενού

Με την βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν υπάρχει πλέον τόσο μεγάλη ανάγκη πολλών σελίδων στο μενού των εφαρμογών σας. Αν θέλετε να διαγράψετε κάποια από την σελίδα των εφαρμογών για να έχετε μία πιο συμμαζεμένη αρχική οθόνη, πατήστε παρατεταμένα στην αρχική σας οθόνη, στην συνέχεια επιλέξτε τις τελείες που θα εμφανιστούν στο κάτω μέρος και στην συνέχεια επιλέξτε μόνο τις σελίδες που θέλετε να εμφανίζονται. 

  • Εμφάνιση νέων εφαρμογών μόνο στην βιβλιοθήκη

Με την εφαρμογή βιβλιοθήκης εφαρμογών, έχετε πλέον την επιλογή να διαλέξετε που θέλετε να εμφανίζονται οι νέες εφαρμογές που κατεβάζετε από το App Store. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Κεντρική Οθόνη και στην συνέχεια επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές “Προσθήκη εφαρμογών στην κεντρική οθόνη” ή “Προσθήκη εφαρμογών στην βιβλιοθήκη”. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

  • Κρυμμένα άλμπουμ φωτογραφιών

Η εφαρμογή φωτογραφιών έχει εδώ και καιρό την επιλογή απόκρυψης φωτογραφιών, όμως και πάλι υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις φωτογραφίες μέσω του άλμπουμ “Κρυμμένα¨. Στο iOS 14 υπάρχει η επιλογή “Κρυμμένο Άλμπουμ” στις ρυθμίσεις φωτογραφιών, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται στην λίστα τον άλμπουμ σας κάνοντας το έτσι δυσκολότερο να βρεθούν οι κρυμμένες φωτογραφίες. Το κρυμμένο άλμπουμ ωστόσο, παραμένει φανερό όταν θέλετε να επιλέξετε φωτογραφίες από την συσκευή σας μέσω άλλων εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: To iOS 14 θα είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που διαθέτουν το iOS 13