To Fitbit Sense κυκλοφόρησε και είναι το smartwatch με τις πιο προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης υγείας!

To Fitbit Sense κυκλοφόρησε και είναι το smartwatch με τις πιο προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης υγείας!
ired.gr

H Fitbit πρόλαβε την Apple πριν την παρουσίαση του Apple Watch 6 και παρουσίασε το νέο Fitbit Sense το οποίο έρχεται με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδει και θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά στην αγορά των smartwatch. Παρόλο που η Apple κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς smartwatch η Fitbit είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και έφερε στην αγορά το νέο μοντέλο Sense, το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο smartwatch σε θέματα υγείας την κατάλληλη εποχή. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Fitbit σε πάνω από 100,000 χρήστες, αποδεικνύεται πως στο 50% των περιπτώσεων το Sense μπορεί να ωφελήσει και στον άμεσο εντοπισμό του Covid-19, αφού διαθέτει την δυνατότητα καταμέτρησης του ρυθμού αναπνοής, του καρδιακού ρυθμού κατά την ανάπαυση και την μεταβλητότητα του. Ο συνιδρυτής της Fitbit Eric Friedman αναφέρει “Η έρευνα είναι αρκετά υποσχόμενη στο να μας βοηθήσει να έχουμε μία καλύτερη κατανόηση όσων αφορά τον εντοπισμό του Covid-19 και τα συμπτώματα του, μπορεί όμως να ωφελήσει και στην ανίχνευση άλλων ασθενειών και θεμάτων υγείας.”

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Eli Lilly για να μελετήσει πώς το iPhone και το Apple Watch μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της άνοιας

Αισθητήρα EDA 

O αισθητήρας EDA ανιχνεύει τις αλλαγές των επιπέδων ιδρώτα στο δέρμα σας. Η μέτρηση της ηλεκτροδερματικής δραστηριότητας ωφελεί στην καλύτερη κατανόηση της ανταπόκρισης του σώματος σας σε στρεσογόνους παράγοντες και μπορεί να σας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του stress. Με το Fitbit Sense μπορείτε να κάνετε μία γρήγορη ανίχνευση EDA απλά ακουμπώντας για λίγα δευτερόλεπτα την παλάμη σας στην οθόνη του ρολογιού και θα έχετε αμέσως τα αποτελέσματα στο κινητό σας. 

Διαβάστε επίσης: Healium app| Έτσι καταπολεμούν οι Βετεράνοι το άγχος

Ηλεκτροκαρδιογράφημα 

Με το Fitbit Sense μπορείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτροκαρδιογράφημα κατευθείαν από τον καρπό σας και να ελέγξετε την καρδια σας για αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με τον γιατρό σας! Η εφαρμογή δεν προορίζεται για άτομα κάτω των 22 ετών και είναι προστοπαρών διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αναμένεται έγκριση για χρήση και σε περισσότερες χώρες. 

Ειδοποιήσεις αυξομείωσης καρδιακών παλμών

Το Sense πραγματοποιεί 24ώρη καταμέτρηση των καρδιακών σας παλμών και διαθέτει την δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση αυξομείωσης των παλμών είναι άλλο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο υγείας που σας κρατά ενήμερους αν είστε πάνω ή κάτω από το συνηθισμένο σας όριο.

Διαβάστε επίσης: whatchOS 6: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εμφάνιση μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο

Κατα την διάρκεια άσκησης έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις σας και να βλέπετε την ένταση των ασκήσεων που κάνετε, αν κάνετε αερόβια, αν βρίσκεστε σε καύση λίπους ή πολλά άλλα ώστε να γνωρίζετε αν η προσπάθεια που καταβάλετε είναι αρκετή για την επίτευξη των στόχων σας. 

Μέτρηση θερμοκρασίας του σώματος

Ο αισθητήρας μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος σας επιτρέπει να ελέγχετε τις μεταβλητές της θερμοκρασίας σας οποιαδήποτε στιγμή και σας ειδοποιεί σε περίπτωση αρρώστιας ενώ παράλληλα βοηθάει στην παρακολούθηση της έμμηνου ρύσης για τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης: Η Apple σχεδιάζει να φέρει in-display Touch ID σε iPhone και Apple Watch

Το Sense διαθέτει επίσης όλα τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα συνηθισμένα smartwatch. Διαθέτει GPS, πάνω από 200 διαφορετικούς τύπους άσκησης, ενσωματωμένο μικρόφωνο, NFC για ανέπαφες συναλλαγές, έλεγχο ποιότητας ύπνου, ειδοποιήσεις εφαρμογών, ποικιλία διαφορετικών επιλογών για το καντράν και πολλά ακόμα! 

Όσων αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό και την κατασκευή το Sense έρχεται με οθόνη AMOLED, Gorilla Glass 3 και λειτουργία Always On. Η αυτονομία της μπαταρίας εκτιμάται στις 6 ώρες, διαθέτει γρήγορη φόρτιση, είναι αδιάβροχο σε μέχρι και 50 μέτρα βάθος και είναι συμβατό με Google Assistant και Alexa.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο site της εταιρείας στην τιμή των 330$. Ωστόσο για την χρήση αρκετών από τις εφαρμογές χρειάζεται να έχετε συνδρομή η οποία είναι δώρο για τους πρώτους 6 μήνες και στην συνέχεια κοστίζει 9.99$/μήνα ή 79.99/χρόνο.

Διαβάστε επίσης: IFA 2019: Τα πιο κομψά και εντυπωσιακά Smartwatch της αγοράς