Προβλήματα με πράσινες οθόνες στα iPhone 11 και iPhone 11 Pro

Προβλήματα με πράσινες οθόνες στα iPhone 11 και iPhone 11 Pro
ired.gr

Εαν είστε χρήστης iPhone 11 ή iPhone 11 Pro και ξαφνικά βλέπετε να εμφανίζεται μία πράσινη απόχρωση ενώ ξεκλειδώνετε την συσκευή σας δεν είστε οι μόνοι! Αρκετοί χρήστες κοινοποίησαν τις τελευταίες ημέρες στο reddit σχετικά με μία απόχρωση πράσινου να καλύπτει την οθόνη του iPhone 11, συγκεκριμένα οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα εμφανίζεται όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Dark Mode και το Night Shift, ενώ άλλοι παρατήρησαν πράσινη οθόνη όταν η φωτεινότητα της οθόνης είναι χαμηλωμένη. 

Διαβάστε επίσης: To iOS 14 θα είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που διαθέτουν το iOS 13

Αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα αυτό υπάρχει από την ενημέρωση σε iOS 13.4.1 και συνεχίζετε στο  iOS 13.5 και 13.5.1. Η πράσινη απόχρωση στην οθόνη εμφανίζεται μετά από λίγη ώρα όμως επανέρχεται ανα διαστήματα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι από όσο φαίνεται το πρόβλημα ευθύνεται στο λογισμικό και δεν είναι κάτι που να αφορά τα τεχνικά σημεία της συσκευής οπότε η Apple μπορεί να το διορθώσει εύκολα με μία νέα αναβάθμιση. 

Ποια iPhone έχουν εμφανίσει το πρόβλημα; 

Οι περισσότερες αναφορές έχουν γίνει για τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max όμως έχουμε διαβάσει και μερικά σχόλια που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε iPhone XS και iPhone X. 

Διαβάστε επίσης: Τα συχνότερα συμπτώματα που δείχνουν πως το iPhone σας χρειάζεται νέα μπαταρία

Πως να το αποφύγετε; 

Αν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση του iOS 13 και δεν έχετε κάνει ακόμα την αναβάθμιση σε iOs 13.5 ή 13.5.1 και δεν σας έχει εμφανιστεί το πρόβλημα τότε καλό είναι να κάνετε υπομονή και να μην κάνετε ακόμα ενημέρωση.

Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία μην ενοχλείτε ή όταν χρησιμοποιείτε Dark Mode. Θα παρατηρήσετε ότι με το ξεκλείδωμα της συσκευής η οθόνη παίρνει μία πράσινη απόχρωση και μετά από περίπου 2 με 3 δευτερόλεπτα επανέρχεται στα κανονικά της χρώματα. Η αιτία του προβλήματος προστοπαρόν παραμένει άγνωστη και θα επιλυθεί με νέα ενημέρωση λογισμικού από την Apple, όποτε το μόνο που σας συνιστούμε προστοπαρόν για να το αποφύγετε είναι ε να απενεργοποιήσετε το Dark Mode και την λειτουργία “Μην Ενοχλείτε” και να χρησιμοποιείται την οθόνη σας με αυξημένη την φωτεινότητα ώστε να το αποφύγετε μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση λογισμικού που θα διορθώνει το πρόβλημα. 

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο gadget για τα iPhone 11 κυκλοφόρησε!