iOS 14| Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέα χαρακτηριστικά

iOS 14| Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέα χαρακτηριστικά
ired.gr

Μία φορά τον χρόνο η Apple συνηθίζετε να κυκλοφορεί μία νέα αναβαθμισμένη έκδοση του iOS. Εκατομμύρια συσκευές ανανεώνονται με τα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού καθώς και βελτιώσεις ασφαλείας, ανανεωμένο interface και διορθώσεις σφαλμάτων.

Παρόλο που το iOS 13 διέθετε αρκετά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, όπως την σκοτεινή λειτουργία, οι χρήστες της Apple δεν έμειναν και πολύ ευχαριστημένοι αφού υπήρξαν αρκετά προβλήματα τα οποία η Apple προσπάθησε να διορθώσει σε μελλοντικές ενημερώσεις. 

Οι χρήστες iPhone έχουν αρκετά υψηλές φιλοδοξίες για το iOS 14 και πιστεύουν ότι αυτή την φορά η Apple θα είναι πιο προσεκτική και η νέα έκδοση θα είναι πιο σταθερή. Παρακάτω θα δούμε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14 και με ποια μοντέλα iPhone θα είναι συμβατό. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Βασισμένοι στο ιστορικό της Apple εκτιμάμε το iOS 14 να κυκλοφορήσει μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου του 2020. Πριν από αυτό ωστόσο αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης για τους προγραμματιστές της Apple στις αρχές Ιουνίου και στην συνέχεια να κυκλοφορήσει η δοκιμαστική έκδοση που θα είναι ανοιχτή προς όλους τους χρήστες στο τέλος Ιουνίου. Η Apple ακολουθεί την ίδια προσέγγιση κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποια νέα έκδοση λειτουργικού είτε πρόκειται για iOS, iPadOS ή macOS.

H Apple θα ανακοινώσει και επίσημα τα σχέδια της στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της WWDC 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Πριν λίγες μέρες υπήρχε σχετική ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Craig Faderghi, ο οποίος ανακοίνωσε πως το event θα πραγματοποιηθεί online λόγω των πρόσφατων εξελίξεων με τον ιό Covid-19. 

Ποια μοντέλα iPhone θα είναι συμβατά με το iOS 14

Εσωτερικές πηγές αναφέρουν πως τα μοντέλα που θα είναι συμβατά με το iOS 14 είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που είναι συμβατά και με το  iOS 13 με εξαίρεση το 7ης γενιάς iPod touch. Πιο αναλυτικά συμβατα θα είναι τα παρακάτω:

  • iPhone 6s & iPhone 6s Plus
  • iPhone SE & iPhone 7 & iPhone 7 Plus
  • iPhone 8 & iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR & iPhone XS & iPhone XS Max
  • iPhone 11 & iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Έκπληξη μας προκαλεί η συμβατότητα του iPhone 6S καθώς πρόκειται για μία συσκευή πενταετίας. Η Apple μέχρι στιγμής συνήθιζε να διακόπτει την συμβατότητα των παλαιότερων iPhone με το νέο της λογισμικό μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορίας. 

Διαβάστε επίσης: Πιθανόν να είναι 2 τα μοντέλα iPhone SE που θα κυκλοφορήσουν το 2020

Νέα χαρακτηριστικά 

Όσο πλησιάζει ο καιρός για την ανακοίνωση του iOS 14 τόσα περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά. Ήδη αρκετές είναι οι σελίδες που έχουν διαρρεύσει εικόνες του νέου λογισμικού καθώς και πληροφορίες του κώδικα του. 

Βελτιώσεις στην εφαρμογή μηνύματα

Έχουν αποκαλυφθεί από το MacRumors μερικα νέα  χαρακτηριστικά των μηνυμάτων που ίσως να αποτελούν μέρος του iOS 14. 

  • Η δυνατότητα απόσυρσης ενός iMessage ακόμα και μετα την αποστολή
  • Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης έχει κάνει σίγαση σε μία συνομιλία αν πατήσετε @ και το όνομα του θα ειδοποιείτε κανονικά 
  • Θα υπάρχει σήμανση όταν κάποιος χρήστης πληκτρολογεί 

Διαβάστε επίσης: Η νέα εφαρμογή του Facebook Messenger για iOS είναι ανανεωμένη και δύο φορές πιο γρήγορη!

Νέα εφαρμογή Fitness 

Παρόλο που υπάρχει ήδη η εφαρμογή υγεία στην οποία μπορείτε να καταγράψετε τις δραστηριότητες σας, με το iOS 14 θα προστεθεί μία ακόμη νέα δωρεάν προεγκατεστημένη εφαρμογή διαθέσιμη και στο watchOS 7 και στο tvOS 14 η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη βίντεο με διαφόρων ειδών ασκήσεων. Παρόλο που αυτή η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε διάφορα λογισμικά της Apple, πιθανόν για να χρησιμοποιηθεί θα απαιτείται η χρήση Apple Watch, ωστε να καταγράφονται οι κινήσεις και η απόδοση σας. 

Χρήση εφαρμογών τρίτων ως προεπιλεγμένων

Ένα χαρακτηριστικό που πολλοί χρήστες iPhone ανυπομονούν να δούνε αφού προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα προεπιλογής άλλον εφαρμογών πέρα από αυτών της Apple. 

Διαβάστε επίσης: H Apple πιθανόν να επιτρέψει την επιλογή χρήσης εφαρμογών τρίτων ως προεπιλεγμένων στις συσκευές iOS

Νέες επιλογές και φίλτρα κλήσεων

Θα προστεθούν νέες ρυθμίσεις και επιλογές στην εφαρμογή των κλήσεων. Μία από τις επιλογές η οποία έχει διαρρεύσει είναι η “Σίγαση Αγνώστου Αριθμού” με την ενεργοποίηση της οποίας δεν θα ειδοποιήστε σε περίπτωση που σας καλέσει οποιοσδήποτε άγνωστος αριθμός που δεν βρίσκεται στην λίστα επαφών σας. 

Προς το παρόν αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του iOS 14 που έχουν διαρρεύσει όμως όσο πλησιάζει ο καιρός θα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πληροφορίες και σίγουρα περισσότερες λεπτομέρειες για νέα χαρακτηριστικά όποτε μείνετε συντονισμένοι! 

μένοι! 

Διαβάστε επίσης: iOS| H Apple κυκλοφόρησε το 13.4 beta 1 - Τι διορθώνεται και τι αλλάζει