H Apple πιθανόν να επιτρέψει την επιλογή χρήσης εφαρμογών τρίτων ως προεπιλεγμένων στις συσκευές iOS

H Apple πιθανόν να επιτρέψει την επιλογή χρήσης εφαρμογών τρίτων ως προεπιλεγμένων στις συσκευές iOS
ired.gr

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple σκέφτεται να επιτρέψει στους χρήστες των iPhone και των iPad να ορίσουν ως προεπιλεγμένες εφαρμογές αυτές που επιθυμούν. Ακούγεται επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα λειτουργίας άλλων εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Spotify στο HomePod. Παρόλο που όλα αυτά τα σχέδια βρίσκονται σε αρχικά στάδια, το Bloomberg υποστηρίζει πως θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020 με την κυκλοφορία του iOS 14 και με μία ενημέρωση λογισμικού στο HomePod. 

Διαβάστε επίσης: 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την διάρκεια μπαταρίας στο iOS 13

Στο θέμα χρήσης άλλων εφαρμογών ως προεπιλεγμένες στις συσκευές iOS, ακούγεται πως η Siri θα έχει πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιείται και σε τρίτες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό θα κάνει σίγουρα ευκολότερη την χρήση σε όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν browser’s όπως είναι το Chrome ή το Firefox και άλλες εφαρμογές mail όπως το Gmail ή το Outlook. To mail μέχρι στιγμής δεν ήταν και τόσο εύχρηστες καθώς όταν κάποιος χρήστης iPhone ή iPad πατάει πάνω σε ένα email, παραπέμπετε αμέσως στην εφαρμογή Mail της Apple. To ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τον προεπιλεγμένο browser αφού αν θέλεις να ανοίξεις έναν σύνδεσμο μέχρι στιγμής σε παραπέμπει αυτόματα στο Safari. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

Μέχρι στιγμής το σύστημα της Apple είναι αρκετά περιορισμένο όσων αφορά την χρήση τρίτων εφαρμογών και έχει θιχτεί πολλές φορές στο παρελθόν αυτό το θέμα. Με αυτό το σύστημα η εταιρεία καταφέρνει να κρατάει την προτίμηση των χρηστών στις δικές της εφαρμογές, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η ζήτηση στις συνδρομητικές της υπηρεσίες, όπως δηλαδή το Apple Music, Apple TV, η επέκταση χώρου στο iCloud κ.α. 

H Apple συνήθως ανακοινώνει τις αναβαθμίσεις του λογισμικού της τον Ιούνιο και κυκλοφορούν Σεπτέμβριο μαζί με τα καινούρια μοντέλα iPhone.  Για φέτος η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί περισσότερο στην απόδοση και την ποιότητα, ώστε να αποφύγει να παρουσιαστούν τόσα προβλήματα όσα ήταν τα φετινά στο iOS 13. 

Διαβάστε επίσης: iOS| H Apple κυκλοφόρησε το 13.4 beta 1 - Τι διορθώνεται και τι αλλάζει