Hobbi| Η νέα εφαρμογή του Facebook που θυμίζει αρκετά το Pinterest

Hobbi| Η νέα εφαρμογή του Facebook που θυμίζει αρκετά το Pinterest
ired.gr

Το Facebook κυκλοφόρησε την νέα εφαρμογή Hobbi η οποία θυμίζει αρκετά το Pinterest. Η εφαρμογή προστοπαρόν είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κολομβία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Facebook Dating: Η νέα λειτουργία του Facebook 

Τι είναι το Hobbi;

Σκοπός του Hobbi είναι οι χρήστες να μπορούν να δημιουργούν την προσωπική τους συλλογή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες τους. Σύμφωνα με την περιγραφή της εφαρμογής στο App Store, με το Hobbi μπορείτε να μοιράζεστε οποιαδήποτε απο τα ενδιαφέροντα σας, όπως για παράδειγμα μαγειρική, ζαχαροπλαστική, γυμναστική, μόδα ή διακόσμηση. Το μόνο που μπορεί να διαφοροποιήσει το Hobbi από τις υπόλοιπες εφαρμογές του Facebook και του Pinterest, ειναι πως η αλληλεπίδραση με τους άλλους χρήστες είναι αρκετά περιορισμένη.  Η εφαρμογή σας επιτρέπει κυρίως να δημιουργείτε πίνακες με τα ενδιαφέροντα σας και τις ιδέες σας και ο μόνος διαθέσιμος τρόπος αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες είναι η δυνατότητα δημιουργίας βίντεο με τα highlights και στην συνέχεια να το δημοσιεύσετε στα social media. 

Διαβάστε επίσης: To Instagram πλέον σας επιτρέπει να ανεβάζετε κολάζ των φωτογραφιών σας στα Stories σας

Τι δηλώνει το Pinterest;

Ωστόσο το Pinterest δηλώνει πως το Hobbi δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι ίδιες λειτουργίες κοινής χρήσης. Αντιθέτως το Hobbi είναι όμοιο με την νέα εφαρμογή της Google που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και ονομάζεται Tangi. Στο Tangi οι χρήστες έχουν επίσης την δυνατότητα να μοιράζονται δημιουργικά βίντεο σε μορφή step by step tutorials, με διάρκεια λιγότερη του ενός λεπτού. Εκπρόσωπος του Pinterest ωστόσο, διαφοροποιεί τις δύο εφαρμογές αναφέροντας πως το Hobbi σχετίζεται με την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης φωτογραφιών. Ενώ το Pinterest βοηθάει τους χρήστες να μοιραστούν το περιεχόμενο τους και να ανακαλύψουν νέες ιδέες και έμπνευση. 

Η εφαρμογή είναι προστοπαρόν προσωρινά διαθέσιμη σε συγκεκριμένες χώρες ώστε να εξεταστεί σε βάθος χρόνου το κατα πόσο θα έχει επιτυχία για να γίνει άμεσα διαθέσιμη και στις υπόλοιπες χώρες. Στην αντίθετη περίπτωση το Facebook όπως έχει δηλώσει σκοπεύει είτε να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές είτε να την κλείσει τελείως.

Διαβάστε επίσης: Threads: Η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες του Instagram