Τα πάντα για τα νέα Galaxy S20 και S20+| Τιμές και χαρακτηριστηκά

Τα πάντα για τα νέα Galaxy S20 και S20+| Τιμές και χαρακτηριστηκά
ired.gr

Στο Unpacked Event που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco η Samsung παρουσίασε τα νέα 5G μοντέλα Galaxy S20, Galaxy S20+ και το Galaxy S20 Ultra. Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στα Galaxy S20 και Galaxy S20+, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η Samsung ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη αναβάθμιση και τα σημαντικότερα άλματα πού έχει κάνει μέχρι στιγμής από την μία γενιά στην άλλη!

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα smartphones που αναμένονται το 2020

Οθόνη

Ξεκινώντας από την οθόνη, το Galaxy S20 διαθέτει 6,2 ιντσών οθόνη ενώ η οθόνη του Galaxy S20+ είναι στις 6,7 ίντσες. Και οι δύο οθόνες είναι Infinity-O Dynamic AMOLED 2X στα 120Hz Quad HD+ OLED, προσφέροντας έτσι στους χρήστες υψηλή ποιότητα και ταυτόχρονα υψηλό ρυθμό ανανέωσης της εικόνας στα 120Hz, ο λόγος και για τον οποίο η Samsung διπλασίασε την ευαισθησία αφής στα 240 Hertz μετατρέποντας έτσι την εμπειρία χρήσης της συσκευής αισθητά πολύ πιο γρήγορη από ότι σε άλλες συσκευές! 

Το μικρό notch με την μορφή τελείας που βρίσκεται κεντραρισμένο στο πάνω μέρος της οθόνης είναι ενσωματωμένο χωρίς να δημιουργεί κάποια καμπύλη στο γυαλί αποτελλώντας έτσι μία μικρή διακριτική λεπτομέρεια η οποία είναι user friendly ενώ ταυτόχρονα δίνει στην συσκευή έναν premium χαρακτήρα.

Πίσω από την οθόνη η Samsung έχει τοποθετήσει έναν αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος λειτουργεί με υπερηχητικά κύματα και αναγνωρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα σε φοβερή ταχύτητα ακόμα και σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα iPhone θα εχουν under-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης

Μπαταρία 

Σχετικά με την μπαταρία, το Samsung Galaxy S20 διαθέτει χωρητικότητα 4000mAh, ενώ το μεγαλύτερο Samsung Galaxy S20+ διαθέτει χωρητικότητα 4500mAh. Ωστόσο σε βάθος χρόνου και μετά από χρήση θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε την διάρκεια μπαταρίας και των δύο συσκευών κατα την χρήση της οθόνης στα 120Hz και με μέγιστη φωτεινότητα. 

Πηγαίνοντας στην φόρτιση η Samsung έβαλε και εκεί το χεράκι της και έκανε την διαφορά προσφέροντας κάνοντας την γρήγορη φόρτιση, γρηγορότερη κατα 25%. Τα νέα Galaxy S20 διαθέτουν επίσης την λειτουργία Wireless Powershare με την οποία μπορείτε να φορτίζετε το smartphone σας ασύρματα μέσω μιας άλλης συσκευής η οποία διαθέτει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. 

Διαβάστε επίσης: Πέντε νέα μοντέλα iPhone το 2020 και χωρίς θύρα Lightning το 2021

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγαίνοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα δύο μοντέλα προσφέρουν εκπληκτικές επιδόσεις, αφού είναι εξοπλισμένα με τον Exynos 990 σε συνδυασμό με τα 8GB μνήμης Ram στο Galaxy S20 και τα 12GB στο Galaxy S20+ καθώς και τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο εώς και 1ΤΒ! 

Κάμερα

Η Samsung φαίνεται πως εστίασε σημαντικά στις κάμερες, καθώς το Galaxy S20 διαθέτει τριπλό σύστημα κάμερας, ενώ το  Galaxy S20+ τετραπλό, με μόνη διαφορά έναν επιπλέον αισθητήρα βάθους. Ο κύριος αισθητήρας και των δύο συσκευών είναι στα 12MP, ο δεύτερος αισθητήρας είναι ένας τηλεφακός στα 64MP και ο τρίτος αισθητήρας είναι ένας 12MP Ultrawide. 

  • Space Zoom και οι δύο συσκευές διαθέτουν εκπληκτικό Hybrid Optic Zoom 3X και δυνατότητα 30x υβριδικού zoom. 
  • Καταγραφή βίντεο 8Κ στα 24fps (7680x4320)
  • Selfie camera 10MP

Εμφάνιση

Αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός και των δύο συσκευών τραβάει τα βλέμματα καθώς ξεχωρίζουν από τον minimal σχεδιασμό και την premium αίσθηση που προσφέρουν! 

Το Galaxy S20 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, το Cosmic Gray, το Cloud Blue και το Cloud Pink.

Το Galaxy S20+ θα κυκλοφορήσει σε Cosmic Black, Cosmic Gray και Cloud Blue. 

Παρατηρώντας την συνολική εικόνα των Galaxy S20, μπορούμε να πούμε ότι η Samsung έκανε αρκετά  βήματα μπροστά και έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά των νέων της συσκευών. Προχορόντας στην τιμή το Galaxy S20 θα κοστίζει 939€ με 128GB επεκτάσιμης μνήμης και το Galaxy S20+ θα κοστίζει 1.039€ με 128GB επεκτάσιμης μνήμης. Και οι δύο συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες για προπαραγγελίες στα ελληνικά καταστήματα! 

Διαβάστε επίσης: Τα 10 καλύτερα smartphones του 2019