Πρόστιμο εκατομμυρίων στην Apple για σκόπιμη επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone

Πρόστιμο εκατομμυρίων στην Apple για σκόπιμη επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone
ired.gr

H Apple καλείται να πληρώσει πρόστιμο 25 εκατομμυρίων ευρώ στην γαλλική αρμόδια αρχή καταπολέμησης απάτης DGCCRF η οποία ανακάλυψε ότι η Apple δεν ενημέρωνε τους χρήστες για τις αναβαθμίσεις λογισμικού οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να επιβραδύνουν παλαιότερα μοντέλα iPhone. Πέρα από το πρόστιμο η Apple είναι επίσης υποχρεωμένη να ανεβάσει σχετική συνέντευξη τύπου στην γαλλική της σελίδα για έναν τουλάχιστον μήνα. 

Διαβάστε επίσης: Αγορά μεταχειρισμένου iPhone - Πως να κάνετε την σωστή επιλογή και τι πρέπει να προσέξετε

Σε απάντηση της η Apple διέψευσε την διάσημη θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και θέλει την Apple να επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone έτσι ώστε να αναγκάσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. 

Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι μπαταρίες λιθίου των iPhone, μετά από καιρό τήνουν να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της συσκευής για αυτό και πολλές από τις ενημερώσεις που γίνανε ήταν για να αποτρέψουν τις απροσμενες απενεργοποιήσεις σε παλαιότερα μοντέλα iPhone λόγω της μπαταρίας. 

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone 6, 6Plus και 5S αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Οι γαλλικές αρχές κατηγορούν την Apple πως παρέλειψε να ενημερώσει τους πελάτες της οι οποίοι εγκαταστούσαν τις αναβαθμίσεις ότι πιθανόν να επιβραδύνουν την απόδοση την απόδοση των συσκευών τους. Οι πρώτες υποψίες για το ότι η Apple επηρεάζει την απόδοση των παλαιότερων συσκευών της επίτηδες ξεκίνησαν το 2017 και η Apple τότε είχε παραδεχτεί πως όντως είχε κάνει κάποιες ενημερώσεις η οποίες επηρέασαν την λειτουργία παλαιότερων iPhone σκόπιμα κανοντάς τα πιο αργά ώστε να αποφύγουν τα κολλήματα και την γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας. Στην συνέχεια προσφέρε δωρεάν αλλαγή μπαταρίας σε όλες τις συσκευές που καλύπτονταν από εγγύηση ενώ όσες βρίσκονταν εκτός εγγύησης μπορούσαν να την αντικαταστήσουν πληρώνοντας μόνο 29$.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι όλα τα νέα αξεσουάρ που αναμένουμε από την Apple το 2020!