Τα νέα Bluetooth ακουστικά της Apple θα υποστηρίζουν gesture controls!

Τα νέα Bluetooth ακουστικά της Apple θα υποστηρίζουν gesture controls!
ired.gr

Πριν λίγες εβδομάδες ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo έκανε αναφορά για ένα ζευγάρι over ear ακουστικών που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Apple τα οποία διαφέρουν αρκετά από τα AirPods. Αυτά τα νέα ακουστικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2020, κάτι που σημαίνει πως ίσως να γίνει η παρουσίαση τους στο WWDC τον Ιούνιο. 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι όλα τα νέα αξεσουάρ που αναμένουμε από την Apple το 2020!

Πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο headset της Apple πιθανόν να διαθέτει σύστημα αφής το οποίο θα αντικαταστήσει τα κουμπιά και θα επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται τα πάντα μέσω νευμάτων. Το ερώτημα ωστόσο είναι πως αυτό θα είναι λειτουργικό ανεξαρτήτως της θέσης που μπορεί να βρίσκετε το headset στο κεφάλι του χρήστη και το κατα πόσο θα μπορεί να αναγνωριστεί λάθος το νεύμα. H Apple παρουσίασε πρόσφατα την πατέντα της σχετικά με αυτό το σύστημα και με μεθόδους μέσω των οποίων  οι αισθητήρες εγγύτητας που καλύπτουν τα ακουστικά μπορούν πετυχημένα να αναγνωρίσουν το νεύμα αφής του χρήστη σε οποιαδήποτε θέση και να βρίσκονται όταν τα φοράει. Η λύση της Apple αφορά ένα σύστημα το οποίο μέσω των αισθητήρων εγγύτητας αναγνωρίζει την θέση που βρίσκεται το headset, είτε είναι στο κεφάλι του χρήστη, είτε γύρω από τον λαιμό του ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο!

Παράδειγμα ακουστικού καλυμμένου με αισθητήρες εγγύτητας

Διαβάστε επίσης: iOS| Συμβουλές οργάνωσης για εφαρμογές, φωτογραφίες, email και άλλα!

Με αυτό τον τρόπο ανιχνεύεται η κατεύθυνση από την οποία αγγίζει την επιφάνεια αφής ο χρήστης, σε συνδυασμό με την περιστροφή των ακουστικών, σε σχέση με τα αυτιά του χρήστη, ώστε έτσι να αναγνωρίζονται σωστά όλες οι εντολές. Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε από την Apple κατα το πρώτο τρίμηνο του 2018 και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από το U.S. Patent and Trademark Office. 

Όσον αφορά την εμφάνιση του νέου Headset της Apple αναμένουμε να διαθέτουν κορυφαία premium υλικά και μινιμαλιστική εμφάνιση, χωρίς ογκώδη υλικά και κουμπιά. 

Διαβάστε επίσης: Προλάβετε τις απίστευτες προσφορές σε μεταχειρισμένα iPhone μόνο για λίγες ημέρες!